Sub Lupă

Acord de recunoaştere a vinovăţiei cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au încheiat, la data de 29.06.2021, un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, cu un inculpat, persoană fără calitate specială, stabilind o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării acesteia pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului formulat de către un poliţist din cadrul Poliţiei Oraşului Călimăneşti la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, denunţ înaintat de îndată unităţii de parchet.

În fapt, în urma administrării probatoriului a rezultat faptul că inculpatul conducea o autoutilitară pe raza oraşului Călimăneşti, fiind oprit în trafic de către un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Călimăneşti. Ca urmare a verificării, s-a constatat că acesta conducerea autovehiculul fără asigurare RCA valabilă, sens în care a promis şi oferit poliţistului o sumă de bani, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile sale de serviciu, respectiv să aplice sancţiunile contravenţionale şi complementare prevăzute de lege, privind reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare.

Poliţistul a înregistrat discuţiile cu inculpatul prin intermediul dispozitivului body cam din dotare, acestea fiind folosite ca mijloace de proba în reţinerea situaţiei de fapt.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Vâlcea în vederea confirmării acordului de recunoaştere.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...