Ultima Oră

Prioteasa cere buget consistent pentru regiuni în perioada 2014-2020

Preşedintele delegaţiei României la Comitetul Regiunilor din Europa a insistat pe problemele sumelor alocate pentru coeziune şi cooperare teritorială

La sfârşitul lunii noiembrie, preşedintele delegaţiei române la Comitetul Regiunilor, Ion Prioteasa, a condus la Bruxelles prima şedinţă de lucru a Delegaţiei ţării noastre. La reuniunea grupului României la CoR au fost stabilite priorităţile delegaţiei pentru anul 2013, Ion Prioteasa afirmând în cadrul întrunirii că, în perspectiva adoptării cadrului financiar multianual 2014-2020, este necesar ca bugetul alocat Comitetului Regiunilor să fie de 1,14 la sută din venitul naţional brut (VNB) al statelor membre UE.
„Pentru delegaţia României la Comitetul Regiunilor este prioritar ca în perioada următoare să aibă o voce cât mai puternică, cu un rol cât mai activ. În acest fel, autorităţile locale din România vor avea un cuvânt mai important de spus în cadrul dezbaterilor de la Bruxelles pentru a contribui la luarea celor mai bune decizii pentru viitorul regiunilor româneşti. De asemenea, pentru România este prioritară promovarea coeziunii teritoriale şi cred cu tărie că este necesar ca pentru dezvoltarea comunităţilor locale şi regionale să susţinem adoptarea unui buget de 1,14 la sută din VNB-ul statelor membre UE, pentru perioada 2014-2020. Comunităţile locale din România sunt interesate de investiţii şi crearea unui mediu propice dezvoltării durabile iar fondurile structurale au fost şi rămân un instrument deosebit de important, care trebuie valorificat în continuare. Totodată, s-a agreat susţinerea unui buget alocat politicii de coeziune cu un nivel cel puţin egal cu cel din perioada 2007-2013”, a declarat preşedintele delegaţiei României la Comitetul Regiunilor, Ion Prioteasa.

Coeziune, energie verde şi cooperare teritorială

În cadrul reuniunii s-a mai decis concentrarea eforturilor membrilor delegaţiei naţionale pe o angajare mai profundă în cadrul procesului de luare al deciziilor în mai multe domenii importante, precum politica de coeziune şi fondurile structurale, energia verde şi cooperarea teritorială. La întrunirea grupului s-a mai hotărât întărirea cooperării dintre delegaţiile naţionale a Romaniei la CoR şi Congresul Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CPLRE). În calitate de preşedinte al delegaţiei naţionale la Comitetul Regiunilor, Ion Prioteasa a participat la reuniunea preşedintelui CoR, domnul Ramon Luis Valcarcel Siso, cu preşedinţii delegaţiilor naţionale, unde s-a stabilit un mod mai concret de cooperare, comunicare şi luare a deciziilor între membrii Comitetului Regiunilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...