Politică

146 de ani de liberalism pentru România!

Vila Florica din Ştefăneşti-Argeş a fost, ca în fiecare an pe 24 mai, loc de întrunire a liberalilor din ţară pentru celebrarea momentului unificării şi instituţionalizării mişcării liberale din România în 1875, practic momentul înfiinţării Partidului Naţional Liberal. Ca de obicei, la ceremoniile de la Muzeul Naţional “I. C. Brătianu” din localitatea argeşeană au participat, alături de figuri importante din conducerea naţională a formaţiunii, şi liberali din toate judeţele ţării. Nici Vâlcea nu a lipsit de la momentul festiv.

“La 24 mai 1875 prindea contur Partidul Naţional Liberal, bazat pe ideile liberale care îşi făceau loc în domeniul politic şi economic din România. Ţara noastră a avut nevoie de Liberalism fiindcă el nu reprezintă doar o simplă doctrină, ci şi un program politic, economic, social şi moral, asociat foarte puternic cu ascensiunea persoanei la nivelul societăţii. Drept dovadă, accentul cade pe drepturile persoanei, pe statul de drept, pe participarea universală, pe libera iniţiativă a cetăţeanului. Consecvent principiilor liberale, partidul a jucat un rol fundamental pe scena politică, dând dovadă de coerenţă legislativă şi administrativă, fapt ce a rezultat modernizarea României. Cea mai veche formaţiune politică din România sărbătoreşte astăzi 146 de ani, iar la ceas aniversar, dorim să oferim un omagiu oamenilor politici liberali care au influenţat cursul istoriei României. Tradiţia merge mai departe! La Mulţi Ani!”, a transmis, cu acest prilej, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

“Astăzi, la 146 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, am luat parte la ceremonia de omagiere a familiei Brătianu, la Vila Florica, în judeţul Argeş, locul unde liberalii au pus bazele modernizării României şi unde liberalismul continuă să scrie istorie. Prezenţa mea aici vine să confirme faptul că noi, liberalii, dorim să ducem pe mai departe valorile şi principiile fondatorilor PNL, pentru o Românie prosperă! La eveniment au participat domnul preşedinte, Ludovic Orban, precum şi mulţi reprezentanţi de seamă ai partidului. Am avut deosebita onoare să reprezint judeţul Vâlcea, alături de colegii mei, domnul preşedinte PNL, deputat Cristian Buican, domnul deputat Laurenţiu Cazan, domnul prefect Sebastian Fârtat, dar şi alţi colegi dragi din filiala judeţeană şi din ţară.

La mulţi ani, PNL!

La mulţi ani celor care gândesc şi simt în spirit liberal!”, a transmis şi preşedintele interimar al PNL Râmnicu Vâlcea, senatorul Claudia Banu!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...