Politică

Adrănel Cotescu investeşte în viitorul tinerilor

Candidatul USL consideră că indiferenţa faţă de performanţa tinerilor este o nedreptate care trebuie reparată urgent

Adrănel Cotescu, candidatul USL la Senatul României în Colegiul Râmnicu Vâlcea, este preocupat de viitorul tinerilor şi face eforturi considerabile pentru a le oferi cariere care să permită realizarea acestora şi care să asigure independenţa financiară. Profesorul Cotescu a mărturisit cu părere de rău că profesioniştii care au rămas în sistem nu sunt apreciaţi şi recompensaţi, ba mai mult blocându-se angajările în instituţiile publice, absolvenţii de facultăţi au rămas în şomaj şi fără posibilitatea de a se specializa, lucrând practic. „Acord o atenţie deosebită Legii Educaţiei, pentru că fiind profesor universitar, realizez cât de important este să ai studii şi să te poţi folosi de ele, într-o societate destul de pretenţioasă, în ciuda faptului că nu mereu s-a pus accentul pe performanţă. Cred foarte mult în programul de guvernare USL, vreau să reparăm această lege şi să contribui la ceea ce înseamnă conectarea la internet a mii de şcoli şi sprijinul acordat medaliaţilor olimpici. Sunt tineri care muncesc din greu pentru a rămâne pe podium, iar descurajarea lor prin indiferenţa celor din jur mi se pare în primul rând un act injust. Aceşti tineri minunaţi sunt temelia României”, a declarat Adrănel Cotescu.

Sprijin pentru învăţământul universitar

Candidatul USL va pune umărul la crearea a noi locuri de muncă şi locuinţe pentru tinerii care au nevoie de un impuls, pentru a se lansa în carieră, dar şi pentru a-şi menţine pe plan personal un echilibru extrem de important necesar în orice drum spre reuşită. Ca un experimentat cadru didactic, Adrănel Cotescu susţine şi elaborarea unei liste cu 50 de proiecte de cercetare care prevăd subvenţionarea cu 10-15% a preţului pentru manualele destinate elevilor şi studenţilor, subvenţie obţinută prin Fondul Social European sau de la bugetul de stat. Mai mult, candidatul USL vrea să se implice în ceea ce înseamnă asigurarea finanţării multianuale pe proiecte pentru instituţiile de învăţământ superior, introducând măsuri de stabilizare a cadrelor didactice tinere în universităţi. „La fel de important este să elaborăm şi să implementăm un program în vederea eliminării analfabetismului. Crearea a peste 50.000 de locuri noi în grădiniţe şi creşe este o soluţie importantă, copiii având dreptul la educaţie, într-un cadru care să se ridice la standarde europene şi aici vorbesc şi despre dotare şi despre calitatea actului de predare”, a adăugat profesorul Cotescu. Investiţia în tineri este una prioritară, motiv pentru care au fost gândite programe de integrare a acestora pe piaţa muncii, asigurarea condiţiilor de formare continuă şi accesul la o locuinţă în sistem ANL. În mod deosebit, profesorul Cotescu se va preocupa de ceea ce înseamnă realizarea unei relaţii strânse şi o compatibilitate mai mare între şcoală şi piaţa muncii, orientând formarea profesională în meserii solicitate de piaţa muncii.

Adrănel Cotescu pune în aplicare cele mai ambiţioase strategii

În 2008, Adrănel Cotescu a introdus municipiul Râmnicu-Vâlcea pe lista oraşelor - poli de dezvoltare urbană, motiv pentru care fosta administraţie publică locală a avut la dispoziţie în ultimii ani aproximativ 30 de milioane de euro pentru investiţii, din fondurile europene rezervate special pentru oraşul nostru. În ceea ce priveşte restul judeţului, Adrănel Cotescu a sprijinit construirea de locuinţe sociale şi locuinţe pentru tineri în Băile Olăneşti, Băile Govora, Ocnele Mari şi Drăgăşani, precum şi modernizarea infrastructurii (apă, canalizare, drumuri) în circa 50 de localităţi vâlcene. În ultimele patru luni, de când a revenit la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, l-a susţinut pe primarul Emilian Frâncu pentru obţinerea fondurilor guvernamentale necesare construirii a încă 107 locuinţe pentru tineri, a 20 de locuinţe sociale şi pentru continuarea proiectului de reabilitare termică a blocurilor din oraş. Mai mult decât atât, de la instalarea Guvernului USL şi până în prezent, a depus eforturi, sprijinindu-l pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, în demersul dumnealui de a continua investiţiile şi proiectele din judeţ şi a reuşit atragerea unei sume de peste 300 de miliarde de lei pentru localităţile vâlcene.

Priorităţile candidatului Adrănel Cotescu

Construirea unui parc industrial, o soluţie salvatoare pentru combinat

Candidatul USL la Senat a elaborat o ordonanţă de urgenţă, care a fost deja avizată în MDRT şi este pe circuitul de avizare guvernamental, prin care, operatorii economici să fie sprijiniţi în scopul dezvoltării unor parcuri industriale. Cotescu crede că prin construirea unui parc industrial lângă platforma chimică se vor crea alte locuri de muncă şi implicit va creşte producţia Oltchimului.

Construim şi dezvoltăm Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea

Viitoarea zonă metropolitană ar include oraşele Râmnicu Vâlcea, Ocnele Mari, Călimăneşti, Băile Govora, Băile Olăneşti precum şi comunele Păuşeşti Măglaşi, Vlădeşti, Bujoreni, Budeşti, Runcu, Mihăeşti, Goleşti şi Dăeşti şi ar fi de zece ori mai mare decât actualul municipiu Râmnicu Vâlcea, cu o populaţie de aproximativ 200.000 de locuitori. Scopul principal al creării unei zone metropolitane este acela de a atrage fonduri europene, ştiut fiind faptul că acestea se acordă mult mai uşor pentru regiuni, decât pentru localităţi. În felul acesta, zona metropolitană va face parte din numeroase proiecte de anvergură regionale.

Programul de guvernare USL „ROMÂNIA PUTERNICĂ”

1. Relansăm ECONOMIA;
2. Stimulăm sectorul privat şi reducem fiscalitatea;
3. Accelerăm absorbţia fondurilor europene şi mărim ponderea investiţiilor în infrastructură;
4. Investim în educaţie, cercetare şi IT; motivăm şi respectăm profesorii;
5. Susţinem producţia agricolă internă şi dezvoltăm satul românesc;
6. Reducem TVA-ul la 9% pentru produsele alimentare de bază, vegetale şi animale;
7. Creăm peste 1 milion de noi locuri de muncă;
8. Construim locuinţe sociale şi pentru tineri;
9. Finanţăm spitalele şi compensăm cu 90% medicamentele pentru pensionarii cu pensia sub 1000 de lei;
10. Oprim risipa banului public şi corupţia din toate domeniile de activitate.

Transformarea judeţului Vâlcea într-un centru turistic competitiv

Adrănel Cotescu este iniţiatorul unui demers care să transforme Râmnicu Vâlcea într-un centru turistic competitiv al României şi totodată în principalul polarizator economic al Olteniei. Planul prevăzut de candidatul USL presupune dezvoltarea unui „ciorchine turistic” (cluster), care să stimuleze iniţiativele în afaceri şi Zona Metropolitană, îndeplinind toate condiţiile necesare, respectiv, potenţialul turistic, mediul de afaceri, forţa de muncă, instituţii de învăţământ şi cercetare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...