Actualitate

Vaccinarea direct din maşină continuă la Shopping City Mall Râmnicu Vâlcea în fiecare sfârşit de săptămână!

Rapelul se poate face în oricare centru fix, dar şi la Drive-thru! 884 de persoane s-au vaccinat sâmbătă şi duminică la Râmnicu Vâlcea

Succes înregistrat sâmbătă şi duminică, 8 - 9 mai, şi la Râmnicu Vâlcea pentru vaccinarea cu serul Pfizer BioNTech direct din maşină (“Drive thru”) în parcarea Complexului Comercial Shopping City Râmnicu Vâlcea. Acţiunea organizată de Instituţia Prefectului judeţului Vâlcea, Direcţia de Sănătate Publică şi celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, susţinută şi de mulţi voluntari, va continua în fiecare sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10:00 - 18:00. La acest centru se poate prezenta orice român cu vârsta de minim 16 ani, chiar şi românii din Diaspora care vor să se vaccineze în perioada în care stau în România. Rapelul va putea fi făcut tot “la liber”, atât în centrele de vaccinare fixe existente în ţară, dar şi la acest centru drive-through, care va funcţiona cât va fi nevoie.


În total, 884 de persoane s-au vaccinat la centrul Drive-thru de la Shopping City Mall, 402 sâmbătă, respectiv 482 duminică. Acţiunea a ajutat judeţul Vâlcea să se apropie mai repede în statisticile naţionale de cifra 60.000 de vaccinaţi cu ambele doze (peste 95.000 în total, cu prima doză sau şi cu rapel).


Sebastian Fârtat: “Cu cât suntem mai mulţi cei care ne-am vaccinat, cu atât mai repede ne putem întoarce la normalitate”


Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, a urmărit încă de sâmbătă dimineaţă activitatea la centrul de vaccinare, împreună cu echipele instituţiilor implicate în organizare. Încă de la primele ore ale dimineţii, zeci de persoane aşteptau în maşini deschiderea centrului pentru a se putea imuniza. “Am fost plăcut impresionat că vâlcenii au venit să se vaccineze la acest centru într-un număr destul de mare încă de la deschidere. Este dovada că le pasă de sănătatea lor şi a celor din jur şi nu pot decât să le mulţumesc sincer că au ales să se vaccineze. Le mulţumesc şi echipelor medicale, voluntarilor şi tututor instituţiilor şi firmelor din judeţ care au acceptat parteneriatul propus de noi şi au făcut ca acest centru să devină functional. Îi invit şi pe ceilalţi vâlceni şi nu numai să vină să se vaccineze în acest centru, dacă încă nu au făcut acest pas. Fiecare persoană care se vaccinează este importantă şi cu cât suntem mai mulţi cei care ne-am vaccinat, cu atât mai repede ne putem întoarce la normalitate. Îi îndemn pe toţi cei care încă nu s-au vaccinat să se imunizeze împotriva COVID-19, indiferent de centrul pe care-l aleg”, a spus prefectul Sebastian Fârtat.


Nu uitaţi să aveţi la îndemână cartea de identitate!


Centrul de vaccinare direct din maşină va fi deschis la sfârşit de săptămână, în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00, timp de multe săptămâni de aici înainte (minim şase în total, estimarea iniţială a organizatorilor).
Persoanele care doresc să se vaccineze, indiferent de localitatea de domiciliu, o pot face prezentând actul de identitate, fără a fi nevoie de înscrierea în prealabil în platforma naţională.

• Prima oprire a doritorului va fi punctul de triaj, unde, după măsurarea temperaturii, trebuie să prezentaţi actul de identitate şi veţi primi un chestionar de triaj care trebuie completat (acest chestionar poate fi completat şi înainte de a ajunge la centru, putând fi descărcat de pe site-ul: https://vl.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/alte-activitati/) sau poate fi obţinut pe loc, la centrul de vaccinare.

• Ulterior, după ce medicul de la punctul de triaj va verifica chestionarul şi va valida criteriile medicale pentru vaccinare, veţi fi direcţionaţi către zona de vaccinare.

• Vaccinarea se va realiza direct în maşină, iar datele dumneavoastră vor fi introduse în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...