Actualitate

Cabral: Bărbăteşti, comuna care aduce cu o localitate din Elveţia

Aşezarea localităţii sub Masivul Căpăţânii, munte care domină toată Depresiunea Horezu, l-a determinat pe celebrul Cabral să o compare cu localitate eleveţiană. Nimic mai greşit, având în vedere şi frumuseţea acestui munte dar şi farmecul comunei care mărgineşte Otăsăul de la izvoare.

Bărbăteştiul este o comună care se urbanizează în fiecare an, fiind mai aproape de standardele de confort demne unei comunităţi de secol XX!. Fie un cartier medical, fie o zona agroturistică, fie noi locuri de muncă, fie modernizarea instituţiilor publice, fie reabilitarea de drumuri, toate sunt proiecte implementate de administraţia Banacu.

”Vom încheia ultimele drumuri care mai necesită asfaltare. Se va finaliza atât drumul spre Stoeneşti, cel spre Costeşti, ultimele artere care nu au asfalt, se va încheia amplu proiect de infrastructură. Urmează gazele şi apoi amenajarea completă cu mobilier urban a zonei centrale. Vom demara proiecte care ţin urbanizare şi de a face din Bărbăteşti, o localitate model. Nu ca-n Elveţia, cum ne bucură părerea lui Cabral, dar ca într-o Românie modernă. Sunt investiţii private care vin în Bărbăteşti. Se caută terenuri în zona viitorului sat turistic. Se vor construi pensiuni, Bărbăteştiul are viitor”, spune primarul Constantin Banacu.

Comuna Bărbăteşti este aşezată la 30 de km de Râmnicu Vâlcea, pe Valea Otăsăului, la poalele Munţilor Căpăţânii, într-o frumoasă deschidere intramontană pe care o face râul Otăsău la ieşire din chei.

Veche localitate boierească, nu a cunoscut colectivizarea, păstrează arhitectura vernaculară montană şi este un etalon pentru Oltenia de sub Munte. Este traversată de drumul mănăstirilor şi are o dezvoltare economică şi socială din ce în mai crescută în ultimii ani.

Face parte din comunele bogate ale Vâlcii, ca majoritatea celor riverane DN 67 şi unde segmentul populaţiei tinere este în creştere. Deţine un uriaş patrimoniu de case boiereşti, biserici, monumente şi celebru schit Păstrunsa. Are un potenţial turistic crescut şi asta o face să fie căutată în acest domeniu.

Proiectele adminsitraţie Banacu spre acest aspect converg, spre dezvoltarea unui pol turistic în zonă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...