Politică

Retraşi la marginea politicii

Trei parlamentari PDL au renunţat să mai ia calea bătăliilor electorale făcându-şi alte planuri

Capul democraţilor olteni, senatorul Radu Berceanu, dar şi deputaţii PDL Samoil Vâlcu şi Sorin Zamfirescu au „tras pe dreapta” înaintea noului sezon al bătăliilor electorale şi se pregătesc să predea ştafeta altor politicieni. Dacă Berceanu şi Vâlcu susţin că vor mai avea intervenţii politice prin sprijinul altor colegi parlamentari, Sorin Zamfirescu se pregăteşte de o lungă vacanţă, fiind decis să vadă lumea. Impresiile lor despre parlamentul ultimilor patru ani sunt diferite, în timp ce Vâlcu spune că a acumulat experienţă, Zamfirescu acuză presiunile partidelor pe fiecare ales în parte.

Zamfirescu: „Nu am fost pregătiţi pentru uninominal!”

Ales deputat în Colegiul Râmnicu Vâlcea- Nord în urmă cu patru ani, Sorin Zamfirescu a înregistrat şi scorul cel mai mic la loialitate faţă de propriul partid, doar 84%. „Să nu râdeţi, dar restul colegilor au scoruri de 99-100 %. Mi s-a părut că am traversat un mandat extrem de zbuciumat. Şi asta nu din cauza volumului de muncă. Presiunea exercitată de fiecare partid în parte asupra parlamentarilor săi a fost imensă. Şi eu îmi doresc să fi avut mai multă libertate. De fiecare dată, însă, liderii de grup veneau să ne împingă de la spate: «Hai să votăm că altfel pică guvernulnostru!». Încrâncenarea a fost aşa de mare încât colegi din PDL sau chiar de la alte partide mi-au mărturisit că niciodată limbajul folosit în discursuri nu a coborât aşa de mult sub o ştachetă a bunului simţ. A fost o luptă politică extraordinară. Da, cred că s-a făcut foarte mult caz de uninominalitate, dar de fapt nu am fost pregătiţi pentru ea”, consideră Sorin Zamfirescu.

Vâlcu: „Avem prea mulţi parlamentari debutanţi”

La rândul său, Samoil Vâlcu, celălalt deputat de Râmnicu Vâlcea consideră că o greşeală foarte mare a Parlamentului 2008-2012 a constituit-o numărul mare de debutanţi în Legislativ. „Cred că am avut prea mulţi oameni care s-au aruncat în Parlament din prima, fără o minimă experienţă în structurile administraţiei locale. Observ asta în continuare, de altfel! Am avut experienţa dobândită în timpul mandatelor de consilier judeţean şi m-a ajutat destul de mult. Şi după patru ani de mandat ca parlamentar pot spune că am deprins o experienţă bună şi utilă. De mulţumiri nu prea pot să vorbesc. Şi acum am dubii în privinţa măsurilor drastice aplicate de noi în 2010, chiar dacă văd că toată Europa se pregăteşte acum să le aplice. Îmi rămâne speranţa că măcar am atenuat un şoc cu care ne vom confrunta în viitor. 2009 nu a fost un an uşor, iar situaţia economică era gravă”, explică Samoil Vâlcu.

Proiecte de viitor

Sorin Zamfirescu: „Dacă îmi ajută Dumnezeu, vreau să văd lumea. Chiar mă gândesc să şi scriu o carte sau două de călătorie”.
Samoil Vâlcu: „Nu am pus politica în cui. Voi activa în continuare în partid şi voi susţine diverse iniţiative legislative cu ajutorul unor colegi parlamentari. În plan profesional, mă întorc în mediul de afaceri şi la preşedinţia Colegiului Farmaciştilor Vâlcea”.

Iniţiative importante

Sorin Zamfirescu: „Am două iniţiative de care mi-am legat numele. Una prin care limitez în plan urbanistic ridicarea unor clădiri de înălţimi exagerate. Am reuşit să reduc raportul de înălţime până la patru între clădirile înalte deja existente şi cele viitoare. Înţeleg că Radu Mazăre vrea să reintroducă acest proiect din nou în discuţie. Al doilea este un proiect legislativ al cărui autor sunt, împreună cu asociaţiile profesionale şi care vizează înfiinţarea Camerei Constructorilor. Aici m-am trezit cu contre puternice chiar de la colegi care aveau firme de construcţii”.
Samoil Vâlcu: „Am contribuit la proiectul de Lege a Sănătăţii, dar din păcate acesta a fost radical modificat. Mi-am legat numele şi de Legea Farmaciei şi în cei doi ani cât am fost membru al Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială am întocmit amendamente pentru unele proiecte care au trecut prin mâinile noastre”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...