La Ţară

Şirineasa, fonduri alocate inutil

Contul primăriei vâlcene a fost alimentat cu fonduri, dar edilii nu pot plăti datoriile

Suma de 90.000 lei alocată de Consiliul Judeţean Vâlcea primăriei comunei Şirineasa riscă să rămână blocată în contul acesteia, alesul din localitate susţinând că nu poate să achite datoriile înregistrate faţă de anumite firme. În mod normal, banii ar ajunge cel puţin pentru încheierea socotelilor cu firma care s-a ocupat de lucrările la noua bază sportivă.

Şi cu datorii, şi cu banii în cont

Restanţele, care însumează exact 900 milioanei lei vechi, provin din partea de co-finanţare pe care a avut-o Primăria Şirineasa la acest proiect. „Ne-au fost alocaţi nişte bani de către Consiliul Judeţean, însă în hotărâre am văzut că este stipulat faptul că aceste fonduri pot fi folosite doar pentru proiectele unde Guvernul nu a putut să-şi onoreze promisiunile. În acest caz, nu mă ajută prea mult. Noi avem datorii, dar sunt ale noastre, nu ale Guvernului. Am avea nevoie de cele 900 milioane pentru a scăpa de partea noastră de contribuţie la această investiţie. Pentru stadion, Guvernul nu are să ne mai dea decât 85 milioane lei vechi. Cu alte cuvinte, dacă nu vom putea folosi fondurile alocate pentru partea de co-finanţare, vom rămâne cu datorii şi cu bani în cont”, a explicat primarul comunei Şirineasa, Dan Săraru.

Investitori de marcă în comuna lui Săraru

În ciuda necazurilor înregistrate cu „ajutorul” dat de CJ Vâlcea, primarul Dan Săraru anunţă că a reuşit să atragă un prim investitor serios în comună. Astfel, pe teritoriul comunei Şirineasa va fi amenajat un parc fotovoltaic. Investiţia nu este publică ci privată, ea urmând a fi realizată de o firmă de origine cehă. „Mă bucur să anunţ că a apărut primul investitor străin în Şirineasa. O firmă cehă va construi un parc fotovoltaic în comună, care se va întinde pe 4,5 hectare. Obiectivul se va regăsi în zona gării. Această societate a obţinut deja toate avizele necesare pentru începerea construcţiei”, a anunţat Dan Săraru. „Aveam foarte mare nevoie de bani, iar salvarea noastră a venit de la firma care investeşte în Şirineasa, căreia i-am emis o autorizaţie de construcţie. Taxa a echivalat cu 0,5 la sută din valoarea totală a investiţiei, care se ridică la peste 3 milioane euro. Noi am primit aproape 720 milioane lei vechi, bani care ne-au ajutat să asigurăm necesarul pentru salarii, pentru plata indemnizaţiilor asistenţilor persoanelor cu handicap şi acordarea ajutoarelor sociale până la finalul anului”, a adăugat alesul PNL din Şirineasa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...