Ultima Oră

Dan Ponoran, manager SJU Vâlcea: “Am 30 de pacienţi pozitivi în UPU care au nevoie de oxigen şi nu mai avem niciun loc liber în judeţ!”

Unora dintre noi le este foarte greu să înţeleagă că în zonele de risc maxim din spitale nu lucrează absolut toate cadrele medicale din sistem, fără ca asta să însemne că nu au şi celelalte treburile lor clar stabilite. Unii dintre noi ridiculizează faptul că poate ceda oricând şi doar oboselii (care slăbeşte şi sistemul imunitar) personalul restrâns care se confruntă direct cu Covid-19 deja de un an şi fără prea multe rotaţii. Publicăm două declaraţii oficiale, de ultimă oră, scurte şi la obiect.

“Din păcate, situaţia e mai gravă de atât, iar fără sprijinul cetăţenilor, oricâte măsuri/restricţii s-ar lua, nu vom putea reduce incidenţa. De fiecare dată când suplimentăm numărul de paturi pentru Covid-19, se ocupa imediat...”
- Sebastian Fârtat, prefectul judeţului Vâlcea

“Deocamdată, avem nevoie ca toată lumea să înţeleagă că nu e de glumă. Am 30 de pacienţi pozitivi în UPU care au nevoie de oxigen şi nu mai avem niciun loc liber în judeţ (nu doar la ATI SJU – n.m.)!”
- Dan Ponoran, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea

Doctorul Ilie Bloţu, medic primar ATI - SJU Vâlcea, a decedat duminică, 4 aprilie, în jurul orei 20.00. Era internat la ATI cu formă severă Covid-19. Cu formă medie spre severă se află internată la infecţioase şi soţia, şef ATI la Maternitate, care primise decizia de pensionare de câteva zile...

Ne-au răspuns pentru că am insistat că avem nevoie de mai mult ajutor calificat în comunicarea asta dificilă cu populaţia.

Cu o incidenţă de 5,47 cazuri de Covid-19 la 1000 de locuitori, Râmnicu Vâlcea rămâne cu restricţiile suplimentare în week-end. Mici excepţii au fost permise doar cu ocazia Paştelui catolic. Întrunit în şedinţă vineri, de 2 aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a constat, prin Hotărârea nr. 20/02.04.2021, că incidenţa cumulată a cazurilor de Covid-19 la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, rămâne una ridicată, respectiv de 5,47, fapt pentru care în oraş continuă aplicarea prevederilor H.G. nr. 348/25.03.2021.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

08.04.2021 - 17:45claudiu:actualul preseduinte al consiliului judetrean promitea in campanie , cand avea morcovul ca va pierde, ca municipiul va avea cele mai moderne spitale din oltenia si va infiinta echipa de fotbal desfiintata de Gutau . se pare ca a uitat , iese malaiul la asfaltari

05.04.2021 - 10:30Mirela:Dumnezeu sa îl odihneasca in pace si in lumina!

Domnul profesor spunea ca prima conditie pe care trebuie sa o indeplinesti pentru a sta la catedra, este, sa iubesti copiii.

Un om deosebit!!!

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...