La Ţară

Luna decembrie, plină de manifestări culturale în Horezu

Capitala „Olteniei de sub munte” să pregăteşte pentru un sfârşit de an cu semne bune

Oraşul Horezu va trăi magia Sărbătorilor de Iarnă aşa cum nu a mai făcut-o de mult timp, graţie eforturilor depuse de noua echipă aflată la conducerea primăriei. Alesul horezenilor, Ilie Fârtat, a reuşit să atragă de partea sa mai mulţi investitori din zonă pentru a aduce în sufletul localnicilor şi vizitatorilor aşteptaţi în staţiune un strop din magia sărbătorilor. Concerte, zone de comerţ cu produse tradiţionale şi de sezon, un iluminat feeric în centru oraşului şi multă voie bună vor fi atuurile de care primarul se va folosi pentru a anima oraşul pe toată durata acestei luni.

Lună plină în evenimente

Calendarul lunii decembrie s-a transformat în calendarul surprizelor pentru primarul Fârtat, acesta având mai în fiecare zi câte o manifestare programată pentru animarea oraşului şi a locuitorilor săi. „Până în acest moment reuşit să punem la punct iluminatul de sărbători în centrul oraşului. Va fi deosebit faţă de cel din anii precedenţi. Sunt trei străzi din centrul oraşului plus artera Tudor Vladimirescu. Joi, pe 06 decembrie, de Sf. Nicolae vom inaugura şi spaţiul din jurul bradului. Până atunci avem de organizat licitaţia pentru alocarea spaţiilor comerciale din centru care vor funcţiona până după sărbători”, explică Ilie Fârtat.

Cadouri şi concursuri tradiţionale

1200 de elevi şi preşcolari vor primi cadouri din partea Primăriei în acest an, Moşul având grijă ca pachetele să fie mai pline pentru copiii din Horezu. „Nu vreau să vorbesc de sume, dar vă spun că se va simţi diferenţa faţă de anii trecuţi”, precizează primarul Fârtat. Pe 14 decembrie, copiii din Horezu vor aniversa şi 40 de ani de la înfiinţarea Clubului Copiilor, iar în 19 decembrie, grupurile de colindători din întreaga depresiune Horezu au şansa de a-şi demonstra talentul în cadrul festivalului „Colindul Blând” susţinut pe scena Casei de Cultură din oraş. „După festival va urma un recital de colinde susţinut de Filarmonica «Ion Dumitrescu» din Râmnicu Vâlcea, astfel că spectatorii vor avea ce să vadă în acele zile”, mai spune Ilie Fârtat. Zilele de 20 şi 31 decembrie vor fi dedicate poveştilor spuse sub bradul de Crăciun, manifestare deja de tradiţie, respectiv concertului dedicat trecerii în noul an. „Am reuşit să atrag lângă mine o serie de investitori şi am pus la punct acest program de Sărbători. Jumătate din suma alocată pentru desfăşurarea acestor manifestări provine de la bugetul local, iar cealaltă jumătate este asigurată de sponsori”, susţine alesul din Horezu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...