Administraţie

Constantin Bănacu şi Consiliul Judeţean, parteneriat pentru realizarea de rigole şi podeţe pe DJ 646 în Bărbăteşti

Primarul Constantin Bănacu a pus la punct un parteneriat cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, pentru implementarea unui proiect important pentru locuitorii din comuna Bărbăteşti. Este vorba de realizarea de rigole şi podeţe pe marginea DJ 646, pe o lungime de 4 kilometri, precum şi de asfaltarea ultimei porţiuni din tronsonul respectiv, de 600 de metri.

“În acest moment, ne aflăm pe ultima sută de metri cu întocmirea proiectului de realizare de rigole şi podeţe pe cele două părţi ale drumului judeţean care traversează localitatea Bărbăteşti. În condiţiile în care drumul aparţine Consiliului Judeţean, a durat ceva timp până ce am finalizat toate demersurile, iar în zilele următoare vom depune documentaţia la CNI. În total, ar fi vorba de 4 kilometri de rigole şi podeţe către gospodării. în ceea ce priveşte lucrările de modernizare a drumului, trebuie să turnăm un nou covor asfaltic pe aproximativ 600 de metri în partea de sus a satului Bărbăteşti, pe un tronson care nu a mai fost reabilitat de mult timp. Încă nu au apărut gropi pe acea porţiune, dar carosabilul a cam crăpăt, de aceea e nevoie să asfaltăm şi acea porţiune până iarna viitoare, ca să nu mai avem probleme. În primăvara anului trecut, Consiliul Judeţean a mai realizat încă 2 kilometri de rigole pe DJ 646, iar în vară a turnat şi asfalt pe aproape 1 km", a menţionat primarul PSD din Bărbăteşti, Constantin Bănacu.

Bănacu susţine contestaţia primarilor PSD din Vâlcea, după ce, în decembrie, Guvernul a dat zero lei localităţilor administrate de aleşii social-democraţi

Primarul din Bărbăteşti, Constantin Bănacu, s-a alăturat demersului celorlalţi omologi PSD din judeţ, care au contestat decizia Guvernului de la sfârşitul anului trecut, când localităţile administrate de aleşii social-democraţi au primit ZERO lei la rectificarea bugetară din decembrie. .Am semnat şi eu contestaţia respectivă, pentru că e anormal ce s-a întâmplat anul trecut, când nicio localitate din Vâlcea care e condusă de primari PSD n-a primit bani de la Guvern. Până la urmă, cetăţenii nu au nicio vină că primarul e de la o altă formaţiune politică decât PNL. De când e obligatoriu ca primarii să fie liberali ca localitatea respectivă să primească bani? Prin această decizie, Guvernul a blocat cu bună ştiinţă o serie de investiţii importante în multe zone. Pe viitor, poate că ar fi bine ca, pentru a fi evitate asemenea situaţii ingrate, să se dea o lege, iar primarii să nu mai fie în regimentaţi politic şi să candideze pe cont propriu. Oricum, multora nu ne trebuie niciun partid în spate, pentru că oamenii şi-au dat seama că suntem buni gospodari. Cu siguranţă, nu se va întâmpla aşa ceva niciodată, să se facă vreo lege de acest gen, pentru că politicienii ştiu că nu va mai avea cine să alerge pentru ei la fiecare patru ani", a spus Constantin Bănacu.

Demersului colectiv al primarilor PSD din Vâlcea i s-a alăturat şi Consiliul Judeţean, prin Constantin Rădulescu. „Anul trecut, fostul prefect Tiberiu Costea a contestat o alocare de fonduri a Consiliului Judeţean, deşi toţi primarii din Vâlcea au primit bani, indiferent de culoarea politică. Unii - mai mulţi, alţii - mai puţini, în funcţie de necesităţi, dar în niciun caz pe criterii politice. Şi primarii PNL au fost ajutaţi cu bani de CJV, nu cum s-a întâmplat în decembrie, când doar localităţile conduse de liberali au primit fonduri de la Guvern. Sumele respective alocate de Consiliul Judeţean au fost blocate o jumătate de an, iar până la urmă s-a refăcut lista, după decizia instanţei. Sper că la fel va fi şi acum, după contestaţia depusă de toţi primarii PSD din Vâlcea", a conchis Constantin Bănacu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...