Administraţie

Primarul Ionescu a intabulat 65 km de drumuri şi a rezolvat problema semnalului la telefonia mobilă şi internet în Stoileşti

Poziţionată într-un cadru natural mirific, înconjurată de dealuri, păduri, cu o dispunere a celor 15 sate foarte întinsă, cu peste 200 de kilometri de drumuri în administrare, cu 12 biserici, 4 şcoli, 3 dispensare, comuna Stoileşti pare o aşezare de poveste, de linişte, unde natura îşi urmează cursul nederanjată, decât de ciripitul păsărilor, de zumzetul vietăţilor care, acum, la început de primăvară, renasc şi îşi reiau obiceiurile. Cu o populaţie de circa 4000 de locuitori, Stoileştiul, chiar dacă nu este tranzitat, începe să aibă potenţial, iar acest lucru este vizibil datorită interesului administraţiei publice locale care prevede măsuri menite să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale locuitorilor şi să ridice standardul calitativ al vieţii.

De aceea, potrivit primarului Florin Ionescu, modernizarea infrastructurii rutiere este prioritară, tot timpul fiind în căutarea liniilor de finanţare pentru a pune la punct acest obiectiv. ”De aceea, s-a lucrat continuu la intabularea drumurilor, iar în acest an s-au intabulat 65 de kilometri de drumuri, special pentru a putea acesa proiecte europene. Din 200 de kilometri care ii avem în administrare, doar 40 de km sunt asfaltaţi, pentru restul trebuie să găsim neapărat finanţare. În ceea ce priveşte reţeaua de apă potabilă, suntem în programul POIM, prin care se vor face trei puţuri de apă, de mare adâncime, cu staţii de pompare şi extindere de reţea cu 1,6 kilometri.”, a menţionat edilul.

Fiind cea mai întinsă localitate din estul judeţului Vâlcea, au existat probleme şi cu telefonia şi internetul, iar în ultimele trei luni, primarul Ionescu a rezolvat şi această situaţie. În 3 luni s-au montat 3 antene, astfel încât să fie acoperită cu semnal, toată comuna, mai ales pentru elevi, în această perioadă de pandemie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...