Inedit

Fundaţia Mereu Aproape investeşte în primul Centru complet de recuperare post-Covid la Runcu

Fundaţia Mereu Aproape continuă să sprijine sistemul medical din România printr-un nou proiect major în domeniul sănătăţii prin care investeşte în primul Centru complet de recuperare post-Covid la Runcu, în judeţul Gorj. Proiectul este dezvoltat în contextul în care pandemia Covid-19 continuă, iar mulţi dintre pacienţi se confruntă cu diferite sechele manifestate chiar şi la intervale de timp mari post infecţie. Centrul se află în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu" din comuna Runcu, judeţul Gorj, judeţ în care a fost înregistrat primul caz de infectare cu noul coronavirus din România. Valoarea proiectului se ridică la aproape 200.000 de euro.

Situat la 780 de metri altitudine, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu" este specializat în tratarea bolilor pulmonare, este spital suport Covid-19 cu o secţie de recuperare cu 39 de paturi şi este singurul din România cu salină terapeutică de suprafaţă. La Runcu, Fundaţia Mereu Aproape modernizează Compartimentul de Recuperare Medicală Respiratorie şi Kinetoterapie cu aparatură medicală performantă pentru a oferi pacienţilor un proces de recuperare complex, care va îmbina componentele medicală, emoţională şi recreativă. Aceştia vor beneficia de programe de recuperare medicală fizică şi respiratorie în interior dar şi în aer liber, de programe de recuperare psihologică, de haloterapie în salina găzduită de spital, precum şi de programe de kinetoterapie outdoor şi recreere desfăşurate în Grădina Terapeutică ce urmează să fie amenajată în următoarele săptămâni.

În tratarea pacienţilor se va implica o echipă medicală multidisciplinară, alcătuită din medicul de reabilitare medicală, medicul pneumolog, fiziokinetoterapeutul, asistenţii medicali şi un psihoterapeut. Medicii vor putea lucra cu aparatură medicală pentru recuperare respiratorie, neuromusculară, antrenare respiratorie, fizioterapie şi cu echipamente de kinetoterapie de uz medical. Toate acestea îi vor ajuta pe pacienţii care luptă cu efectele post infecţie ale bolii, fie că sunt probleme respiratorii, dureri musculare, dureri articulare, astenie fizică sau depresie.

„Prin acest nou proiect, noi, la Fundaţia Mereu Aproape, ne întoarcem ca întotdeauna către nevoile omului, către pacient. Crezul nostru este că, atunci când ai bine în suflet şi îl găseşti în interior, dai bine mai departe, fie că e vorba de investiţiile pe care le facem în sănătate, fie că e vorba despre răspunsuri şi soluţii pentru nevoile oamenilor. În ultimii doi ani, ne-am concentrat şi mai mult pe zona medicală şi am făcut investiţii în sănătate, în spitalele care există şi care primesc mii de pacienţi peste tot în ţară, de aproape patru milioane şi jumătate de euro", declară Alessandra Stoicescu, Preşedinte Fundaţia Mereu Aproape.

Alături de noi în acest demers, cu o contribuţie importantă pentru realizarea Centrului, este deja compania Sika România, partener cu tradiţie al Fundaţiei Mereu Aproape, care s-a implicat până acum în mai multe proiecte din zona de educaţie. „Pornind de la sloganul societăţii noastre Building Trust, construim încredere atât în plan profesional, cât şi în plan social – încrederea că mâine va fi mai bine. A ajuta este în ADN-ul companiei noastre, fiind prezenţi la nivel mondial prin Fundaţia Romuald Burkard şi Global Nature Fund – Living Lakes, în proiecte sociale şi de mediu. În România, suntem partener strategic al Fundaţiei Mereu Aproape – susţinând mai multe proiecte educaţionale, precum şi al Asociaţiei Un Pas spre viitor – UPSV care se ocupă cu integrarea în societate a tinerilor peste 18 ani ce părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului”, spune Laurenţiu Ştefănescu, General Manager Sika România.


„Parteneriatul Sika România cu Fundaţia Mereu Aproape reprezintă un demers constant din partea companiei de asumare a responsabilităţii sociale pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale. Programele educaţionale concepute în special pentru copiii provenind din medii sociale defavorizate şi desfăşurate până în anul 2020 sunt completate astăzi de un proiect major în domeniul sănătăţii, iar implicarea în etapele de execuţie reprezintă pentru mine o provocare şi o onoare în acelaşi timp”, adaugă Ioana Lorenc, Head of Marketing Sika România.

Fundaţia Mereu Aproape a luat naştere în 2005. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnalişti şi persoane publice, contribuie la dezvoltarea sănătăţii, educaţiei, culturii şi ajută în situaţiile de dezastre. Până în prezent, prin campaniile de amploare şi proiectele sale derulate la nivel naţional, Fundaţia Mereu Aproape a susţinut dezvoltarea societăţii cu peste 20 de milioane de euro. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatiamereuaproape.ro şi pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape.


Sika România este subsidiară a concernului elveţian Sika AG, fondat în 1910 Baar Elvetia, şi prezentă pe piaţa din România de aproape 20 ani. În toţi aceşti ani, compania a cunsocut mai multe etape de dezvoltare atât prin construcţii proprii de fabrici (Braşov – fabrica de aditivi pentru betoane, Cluj – mortare speciale pentru construcţii), cât şi prin achiziţii locale: 2019 – Arcon membrane, principalul producător de membrane bituminoase din România; 2020 – Adeplast SA, lider consacrat în producţia unei game lărgite de mortare pentru construcţii şi izolaţii termice (EPS), astfel încât am ajuns la un număr de 13 fabrici şi linii de producţie locate în 7 zone ale ţării şi peste 670 de angajaţi.

Sika este lider global în producţia de materiale chimice specializate, are o poziţie de top pe piaţa dezvoltării şi producţiei de sisteme şi produse de etanşare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie utilizate în sectorul construcţiilor şi în industria auto. Grupul elveţian are filiale în 108 ţări din întreaga lume şi deţine peste 300 de unităţi de producţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...