Politică

Deputatul Cazan, replică pentru primarul Gutău: “Facem parc lângă parc, lângă parc? Fosta unitate militară e locul ideal pentru un spital modern, construit cu fonduri europene!”

Tânărul parlmentar liberal vâlcean se teme că terenurile fostei unităţi militare de la graniţa de vest a municipiului Râmnicu Vâlcea vor deveni rapid ţinta unor interese imobiliare private dacă nu sunt gândite serioase investiţii de utilitate publică

Laurenţiu Cazan, deputat PNL de Vâlcea, precizează că actuala conducere a Primăriei Râmnicu Vâlcea nu a avut pregătit un plan concret de investiţii pe cele 25 de hectare din municipiu, ale fostei unităţi militare, aflate în administrarea Universităţi din Piteşti. Aceasta este explicaţia retragerii, săptămâna trecută, în ultimul moment, de pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern a punctului cu privire la aprobarea schimbului acelor terenuri cu patrimoniul fostului Liceu Oltchim, desfiinţat în urmă cu trei ani. Totodată, tânărul parlamentar liberal solicită conducerii municipalităţii mai multă seriozitate, explicând că nu poate fi o propunere de bun simţ amenajarea de “parc lângă parc”.

Deputatul avertizează şi despre pericolul ca zona respectivă să devină rapid ţinta unor noi interese imobiliare private. “M-a bucurat faptul că a fost retras punctul respectiv de pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. Din câte ştiu, pentru proiectul acesta s-a mai cerut o dată introducerea pe ordinea de zi în Guvernul Orban, iar domnul primar nu a justificat în mod concret ce vrea să facă acolo. Sunt 22 de hectare, plus alte câteva în partea de nord. Câte blocuri pe hectar se vor face şi cui vor fi destinate? Domnul primar vorbeşte şi de posibilitatea amenajării acolo a unui nou parc. Păi, în apropiere este parcul Zăvoi şi ştiu că îşi doreşte foarte mult să investească în amenajarea altui parc pe dealul Capela. Facem parc lângă parc, lângă parc? Nicidecum nu sunt împotriva aducerii suprafeţelor respective în proprietatea municipalităţii, să ne înţelegem. Dar, trebuie să gândim şi proiecte concrete de utilitate publică reală. Din punctul meu de vedere, conturat în urma discuţiilor cu mulţi vâlceni, acolo este locul potrivit pentru a construi un spital municipal modern, sunt generoase fonduri europene de dezvoltare alocate pentru astfel de investiţii”, a precizat Laurenţiu Cazan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...