Economic

Contribuabilii invitaţi la instruire

Finanţele vâlcene pun în dezbatere sistemul TVA la încasare

Marţi, 04 decembrie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea organizează a doua sesiune de informare pe subiectul aplicarea sistemului taxei pe valoarea adăugată (TVA) la încasare, începând cu 1 ianuarie 2012.

Sesiunea de informare publică se va desfăşura la sediul instituţiei din municipiul Râmnicu Vâlcea, str. General Magheru nr. 17, în sala de conferinţe, începând cu ora 10. Accesul participanţilor va fi permis pe baza unui document de identitate pe la intrarea D - intrare salariaţi, până la ora 09:55. La prima sesiune de instruire organizată pe 27 noiembrie, s-au prezentat 94 de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din judeţ.

Excepţii de la regulă

Noul sistem de TVA, care presupune plata taxei la încasarea facturii, şi nu la emiterea ei, trebuie aplicat obligatoriu de contribuabilii a căror cifră de afaceri este mai mică de 2.250.000 lei. Totuşi, există câteva categorii de contribuabili care nu pot să implementeze sistemul de plată a TVA la încasare, chiar dacă cifra de afaceri pe care au realizat-o este inferioară acestui plafon. Printre contribuabilii exclusi de la aplicarea sistemului TVA la incasare, indiferent de cifra de afaceri realizată, se numără neplătitorii de TVA, precum şi persoanele impozabile nestabilite în România, dar care sunt înregistrate în România în scopuri de TVA, direct sau prin reprezentant fiscal. De asemenea, nu pot aplica noul sistem de TVA nici sucursalele unor companii străine sau, generic vorbind, persoanele impozabile care au sediul activităţii economice în afara României, dar care sunt stabilite în România printr-un sediul fix fără personalitate juridică. Sistemul TVA la încasare este interzis contribuabililor, indiferent de cifra de afaceri realizată şi în cazul în care aceştia fac parte dintr-un grup fiscal unic din punct de vedere al TVA.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...