Sport

Fotbal, Liga a 2-a - FC Argeş-Damila 3-2

Promovarea rămâne doar un vis

Damila a încheiat turul cu un eşec, 2-3 cu FC Argeş, şi renunţă la visul promovării

Absenţele lui Samon, I. Stoica şi A. Stoica au cântărit greu în mecanismul defensivei organizată de Lincar, tehnicianul fiind obligat să recurgă la improvizaţii.

Argeşenii au deschis scorul încă din minutul 4, când Posteucă a gafat ca un junior şi M. Ion a profitat. Damila a revenit însă imediat în joc şi fundaşul stânga Edi Stoica a obţinut un penalty în minutul 16, pe care l-a transformat Albert Voinea. Damila a intrat la cabine în avantaj, după ce, în minutul 44, atacantul Albert Voinea profită de greşeala lui Negoiţă şi înscrie cu un lob, reuşind ”dubla”. Cel mai bun jucător al Damilei şi-a bătut însă joc de reuşitele sale, imediat după gol arătând gesturi obscene la banca argeşeană, fapt care i-a atras direct cartonaşul roşu şi eliminarea.
Cu Voinea pe teren, Damila ar fi învins probabil în Trivale şi ar fi continuat să spere la promovare. În inferioritate numerică, cu o defensivă în pioneze, Damila a avut şansa să închidă jocul imediat după reluare, dar Ad. Popa nu se lipeşte deloc la gol. Argeşenii au dominat şi au întors rezultatul prin reuşitele lui Dulcea din minutul 68 şi Manole în minutul 72. Astfel, alb-verzii pleacă învinşi, iar golgeterul eşalonului secund, Voinea, va fi amendat de către conducerea clubului, urmând să plătească pentru gestul său necugetat. Cele două eşecuri consecutive din finalul turului fac ca Damila să ierneze pe locul 4, departe de primele două locuri, cele care asigură promovarea. Trupa lui Lincar continuă pregătirile şi în această săptămână, în care se va perfecta şi un joc amical.

Patru jucători, ca şi plecaţi

După ce, pe parcursul turului s-au despărţit de Niculescu, Amet şi Bucuroaia, oficialii Damilei vor continua curăţenia de iarnă. Prima plecare certă este cea a fundaşului Alin Stoica, aflat la final de contract, care a semnat deja cu o echipă de primă ligă din Bulgaria. În plus, şefii clubului vâlcean vor rezilia probabil contractele jucătorilor cu experienţă care nu au confirmat în tur, aici fiind vorba de Bălan, Militaru şi Hlinca. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Rogozan şi M. Roman, care, deşi nu au prins echipa, au atuul că sunt jucători tineri, de perspectivă.

”Gestul lui Voinea a fost stupid”

Antrenorul Damilei, Erik Lincar, a criticat gestul necugetat al atacantului Voinea, care a arătat gesturi obscene băncii argeşene după marcarea celui de-al doilea gol, fiind eliminat. „Noi am plecat de la 0-1, pentru ca am luat gol în primele minute pe o greşeală, dar am revenit în joc, ne-am dominat adversarul şi am reuşit să marcăm două goluri. Gestul care a provocat eliminarea lui Voinea a fost stupid, iar până acum nu mi s-a întâmplat să văd un jucător care primeşte cartonaş roşu după ce marchează. Dacă, după pauză, la scorul de 2-1 pentru noi, Adi Popa reuşea să marcheze, era greu de crezut că argeşenii ar mai fi putut întoarce rezultatul. Cred că cele mai mari şanse de promovare din această serie le au Corona Braşov şi Timişoara. Pentru noi, clasarea în primele şase echipe la sfârşitul campionatului ar fi un lucru pozitiv. La Damila există o strategie pe termen mediu de promovare în Liga 1, dar pentru a ajunge acolo trebuie puse la punct mai multe aspecte”, a declarat Erik Lincar.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...