Politică

Laurenţiu Cazan, membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO

Deputatul liberal Laurenţiu Cazan a devenit membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, în urma votului plenului reunit.

Această comisie este organul de lucru al Parlamentului României care supervizează relaţia cu UNESCO la nivel naţional, cu scopul promovării imaginii culturale, ştiinţifice şi patrimoniale a României în lume. Ce va face mai exact Laurenţiu Cazan în cadrul acestei comisii?

Printre altele, tânărul deputat va examina proiecte şi propuneri legislative care vizează relaţia cu UNESCO, va solicita rapoarte, informaţii şi documente de la autorităţile publice, va efectua anchete parlamentare şi va controla modul în care ministerele şi restul organelor administraţiei publice implicate respectă şi aplică Carta UNESCO în domeniile lor specifice de activitate.

Laurenţiu Cazan şi-a arătat interesul pentru promovarea culturală a judeţului Vâlcea încă din campania electorală şi a continuat aceste demersuri până în prezent. De curând, deputatul PNL s-a implicat în proiectul „Oltenia de sub munte”, care aspiră la statutul de geoparc internaţional UNESCO.

„Acest proiect îmi este foarte drag, întrucât ar propulsa turismul vâlcean spre cele mai înalte cote. Statutul de Geoparc UNESCO va transforma „Oltenia de sub munte” într-un important punct turistic, cultural şi de cercetare la nivel mondial. În calitate de membru în Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, mă voi asigura că acest proiect este unul prioritar şi că va ajunge pe harta obiectivelor UNESCO. ”, a declarat liberalul.

Mai mult, Laurenţiu Cazan susţine că lucrează la alte iniţiative culturale, ştiinţifice şi patrimoniale care vor contribui la promovarea şi dezvoltarea judeţului Vâlcea. Acesta se implică activ în orice proiect de acest tip, astfel că dacă aveţi o idee în acest sens nu ezitaţi să luaţi legătura cu deputatul Laurenţiu Cazan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...