Special

Asociaţia WINELOVER România continuă demersurile în vederea promovării vinurilor autohtone cu o nouă acţiune “Marea Vaccinare cu NdD”

Într-o perioadă în care producătorii de vinuri se zbat să-şi salveze business-urile, asociaţia pasionaţilor de vinuri, WINELOVER România vine să ofere un suflu nou industriei.

Acţiunea “Marea Vaccinare cu NdD” (n.r. – NdD – Negru de Drăgăşani) reprezintă unul dintre evenimentele prin care asociaţia şi-a propus să continue să atragă atenţia asupra calităţii vinurilor din soiurile româneşti.

„Scopul nostru ca asociaţie este de a promova vinul românesc, de a face cunoscute tradiţia locală viticolă, calitatea superioară a vinurilor româneşti, a soiurilor naţionale consumatorilor de pretutindeni şi, în special celor din afara ţării. Dar, pentru a-ţi câştiga notorietatea peste hotare, este necesar să te faci cunoscut mai întâi acasă. Aşadar, noi, pasionaţii de vinuri româneşti, vom demara acţiuni până în momentul în care România va deveni o voce unitară şi recunoscută în industria vinurilor de peste hotare. Şi, vom face acest lucru cu sau fără ajutorul autorităţilor”, a declarat Răzvan Stoenescu, preşedintele Asociaţiei WINELOVER România.

În cadrul acţiunii de promovare a vinurilor româneşti, “Marea Vaccinare cu NdD – Negru de Drăgăşani”, desfăşurată în perioada 13-14 februarie, membrii asociaţiei au organizat vizite şi degustări la cramele de referinţă din zona Drăgăşani, la care au participat peste 20 de pasionaţi de vinuri.

Cu această ocazie, asociaţia a “adoptat” butuci din soiurile Crâmpoşie şi Negru de Drăgăşani.

Prima acţiune de promovare a vinurilor româneşti, “Mica Unire – Marea Sorbire”, organizată în acest an de Asociaţia WINELOVER România, a avut loc la finalul lunii ianuarie, în Vrancea, cu ocazia celebrării zilei de 24 ianuarie.

Despre Asociaţia WINELOVER România

Asociaţia Winelover România este o organizaţie neguvernamentală, care a luat naştere din pasiunea fondatorilor – iubitori de vin - cu scopul de a promova vinul românesc, prin intermediul cursurilor de cunoaştere a soiurilor, vizitarea cramelor din principalele zone viniviticole, organizarea de degustări şi concursuri de vin. Aceasta a fost fondată la finele lui 2018 şi a derulat mai multe acţiuni cu scop caritabil. Membrii asociaţiei activează în diverse domenii - de la industria transporturilor şi logisticii şi până la sectorul medical, turism, HR şi HoReCa.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...