Actualitate

12 bolnavi COVID, în stare gravă la ATI. A scăzut numărul focarelor din Vâlcea

Unităţile spitaliceşti din judeţul Vâlcea au raportat un număr de 98 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 10sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 76 au forme medii şi 12 sunt internate în secţia ATI.

Două persoane confirmate pozitiv au fost internate în ultimele 24 de ore, iar Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a emis 39 de decizii de izolare şi 35 de decizii de carantină.

În prezent, în Vâlcea, 268 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 165 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Pe de altă parte, în ultima săptămână, numărul focarelor de SARS-CoV-2 din centrele rezidenţiale, de la agenţi economici şi din cadrul instituţiilor publice s/a redus de la 18 la 11.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 11.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre acestea, 7.831 au fost declarate vindecate.

În judeţ, în baza definiţiei de caz, a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 46.155 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening şi contra cost, 31.524 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 77.679 de teste în judeţul Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...