Actualitate

Reorganizare la DGASPC Vâlcea. Se fac calcule pentru bugetul alocat serviciilor sociale

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului urmează să intre într-un amplu proces de reorganizare, anunţă conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea. Chiar dacă pentru moment nu se cunoaşte suma ce va fi alocată de la bugetul de stat din totalul de 350 milioane lei solicitat de CJ Vâlcea, o imagine de ansamblu a necesarului de fonduri pe care urmează să le alocăm instituţiilor aflate în coordonarea administraţiei judeţene este necesară, a confirmat preşedintele CJ Vâlcea, constantin Rădulescu.

Planuri pentru noi investiţii

După întâlnirea avută cu reprezentanţii DGASPC Vâlcea, preşedintele Rădulescu a prezentat o serie de iniţiative care ar urma să fie puse în practică în cursul acestui an.

„Vom reconfigura anumite servicii şi, în prezent, facem demersuri pentru preluarea unei clădiri în comuna Slătioara, unde vom înfiinţa un Centru de excelenţă pentru seniori. De asemenea, intenţionăm să preluăm, de la autorităţile locale, Căminele de la Scundu şi Creţeni. Sunt multe schimbări în acest sector de activitate şi ne preocupăm ca lucrurile să meargă în direcţia dorită, astfel încât noile condiţii de viaţă oferite beneficiarilor să fie din ce în ce mai bune şi specifice nevoilor speciale de îngrijire”, a precizat Rădulescu.

Totodată, conducerea CJ Vâlcea ia în calcul alocarea unor sume pentru efectuarea unor lucrări urgente la căminele de bătrâni de la Zătreni şi Lungeşti, obiective care sunt trecute pe de investiţii derulate prin fonduri europene şi pentru care se aşteaptă deschiderea liniilor de finanţare europeană.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...