Politică

Claudia Banu, senator PNL: Revenirea economică este o certitudine

Faptul că ultimele două trimestre din 2020 au înregistrat creşteri puternice, consecutive ale Produsului Intern Brut reprezintă o demonstraţie certă că măsurile Guvernului PNL au fost corecte, inspirate şi realiste, reducând la maximum posibil riscurile economice generate de pandemie, susţine senatorul PNL Claudia Banu.

“Aceste creşteri economice succesive confirmă «revenirea în V» a economiei româneşti, precum şi justeţea măsurilor luate, în 2020, de Guvernul PNL pentru susţinerea întreprinzătorilor şi creşterea locurilor de munca şi pentru mărirea volumului de investiţii în economie.
Pandemia a fragmentat puternic pe plan mondial, cu recesiuni dure în state puternic dezvoltate din punct de vedere economic.
De aceea, bugetul conceput de guvernul Cîţu este bazat pe prudenţă şi realităţi, pentru a putea menţine economia românească, extrem de vulnerabilă şi de fragilă, la un nivel care să asigure realizarea investiţiilor.
Deşi ultimele statistici sunt pozitive şi încurajatoare, actualul guvern continuă să susţină prin măsurile prezentate o viziune de politici fiscale şi bugetare care, încă din acest an , să potenţeze şi să menţină creşterea economică în anii ce vin.
Am încredere deplină că prin reformele propuse, actuala coaliţie va reuşi să gestioneze corect şi să ajute România să traverseze cu succes această perioadă plină de provocări şi încercări.
Este nevoie însă, de înţelegere şi un efort comun, pe care să-l facem împreună, cu toţii.
Bugetul pe 2021 aşază structura economiei şi creează temelia unei creşteri economice sănătoase cu beneficii pe termen lung”, explică parlamentarul vâlcean.

Parchetul European devine operaţional în România

Luni, 15 februarie a.c., senatorii PNL, alături de partenerii din coaliţie, au votat legea privind operaţionalizarea Parchetului European ( EPPO) în România.
“Adoptarea acestei legi permite armonizarea legislaţiei naţionale cu Regulamentul EPPO.
Rolul Parchetului European în România va fi de investigare, de urmărire penală şi de trimitere în judecată a autorilor infracţiunilor care afectează interesele financiare ale Uniunii Europene şi a complicilor la aceste infracţiuni.
România a dat astazi un exemplu de responsabilitate, de credibilitate şi de deschidere în vederea unei bune cooperări, atât românilor cât şi partenerilor noştri europeni, fiind printre primele ţări care operaţionalizează funcţionarea efectivă a Parchetului European.
Procurorii europeni delegaţi vor fi susţinuţi în activitatea lor administrativ şi logistic de o Structură de sprijin (20 posturi) din cadrul DNA.Structurile de sprijin se vor înfiinţa în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş.
PSD, inamic declarat al luptei anticorupţie, a tergiversat lucrurile cât a putut şi astazi a votat “împotriva” legii. Astfel a dat încă o dată dovadă, că reformarea din interior cu care se laudă e praf în ochii alegătorilor, dorind în continuare să-şi protejeze baronii locali şi clientela politică.
Parchetul European răspunde direct în faţa Parlamentului European, a Consiliului şi a Comisiei”, mai arată Claudia Banu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...