Administraţie

Oraşul Ocnele Mari renaşte graţie unui proiect comun iniţiat de Primărie şi CJ Vâlcea

Oraşul Ocnele Mari îşi pregăteşte reintrarea pe harta atracţiilor turistice din Vâlcea, în urma unei iniţiative lansate de alesul local Remus Sasu, care a fost îmbrăţişată rapid şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu.

Vechiul complex turistic care urma să fie deschis la sfârşitul anilor 90 în oraş ar putea beneficia de o linie de finanţare care să creeze o bază modernă de tratament şi cazare în „oraşul sării”. Clădirea, care trebuia să servească pe post de hotel în micul oraş din apropierea Râmnicului, a fost abandonată încă din 1998, dar şansele de a reveni asupra proiectului sunt destul de mari.

„În prima fază va fi vorba de o expertiză a construcţiei abandonate, pentru a vedea în ce condiţii s-a păstrat structura de rezistenţă a acesteia. Trebuie menţionat că, pe amplasamentul acela, Primăria Ocnele Mari dispune de o suprafaţa generoasă de teren, care lasă loc dezvoltării unui complex turistic şi de tratament modern şi elegant.

Cred în acest proiect comun şi sunt convins că oraşul Ocnele Mari va reprezenta în viitor un punct de atracţie pentru cei care ajung în Vâlcea”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean.

Un prim pas pentru punerea în valoare a potenţialului turistic din zona îl reprezintă modernizarea drumului de acces dintre Râmnicu Vâlcea şi Ocnele Mari, lucrările fiind gata de demarare, după cum a anunţat Constantin Rădulescu.

La rândul său, priarul Sasu, recent ales în această funcţie, a ţinut să precizeze că speră ca următorul sezon estial să găsească oraşul pregătit pentru a întâmpina vizitatorii, atraşi îndeosebi de efectele apei sărate din ştrandurile oraşului, dar şi de calităţile curative ale aerosolilor din Salina Ocnele Mari.

„Lucrăm deja la asfaltarea drumului de acces în localitate şi am demarat lucări de amenajare a trotuarelor între Ocnele Mari şi Ocniţa. Pe lângă proiectul de readucere în circuitul turistic a bazei de tratament, proiect la care lucrăm în comun cu Consiliul Judeţean, am demarat şi lucrările de amenajare a unor căi de promenadă în imediata vecinătate a ştrandurilor din Ocnele Mari şi Ocniţa”, a explicat Remus Sasu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...