Economic

Bitcoin se apropie de pragul de 50.000 dolari

Bitcoin a crescut marţi pe platforma WorldCoinIndex la un nou maxim istoric de 48.174 dolari, echivalentul a aproape 190.000 lei, după ce a urcat la începutul săptămânii, în cursul serii, la peste 44.000 dolari.

Comparativ cu sfârşitul anului trecut cotaţiile au înregistrat un salt de aproape 40%.

Noul raliu al monedei digitale a survenit după anunţul făcut luni de Tesla, producător de automobile electrice, conform căruia a investit în jur de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin şi se pregăteşte să-l accepte ca mijloc de plată dar şi să îl utilizeze pentru decontarea achiziţiilor.
Decizia Tesla vine la o săptămână după ce fondatorul companiei, Elon Musk, a afirmat că este „partizanul bitcoin” şi că regretă că nu a investit în urmă cu 8 ani când ea valora circa 13 dolari.

Au apărut deja zvonuri conform cărora Apple şi Google vor accepta bitcoin la efectuarea de plăţi, urmând astfel exemplul celor de la PayPal care au integrat moneda digitală la tranzacţiile lor.

De asemenea, oficiali ai Visa au anunţat că se pregăteşte permiterea tranzacţionării criptomonedelor în reţeaua sa, după ce acestea au devenit un mijloc de schimb recunoscut.
La rândul său, ethereum, considerat drept marele rival al bitcoin, a atins un nou record de 1.800 dolari.

Marile bănci centrale rămân sceptice în privinţa saltului exploziv al tranzacţiilor cu monede digitale. Duminică, d-na Christine Lagarde, preşedintele BCE, a afirmat despre bitcoin că este un „un activ speculativ” şi nu o monedă.

Pe de altă parte, banca centrală a Chinei a încheiat la sfârşitul anului trecut, în oraşul Suzhou, un program pilot pentru introducerea de yuani digitali, care au putut fi cheltuiţi pentru cumpărături online sau offline. Iar India intenţionează să interzică prin lege tranzacţionarea criptomonedelor dar şi să creeze cadrul pentru introducerea unei monede digitale oficiale, care să fie emisă de banca centrală a statului asiatic.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...