Administraţie

Primarul din Bujoreni - Vâlcea mizează pe învăţământul digitalizat

Peste 300 de tablete pentru elevi, dar şi calculatoare şi laptop-uri pentru cadrele didactice ar urma să ajungă în în termen mediu în comuna Bujoreni.
Dotările fac parte dintr-un proiect cu finanţare europeană, valoarea totală a acestuia fiind de 1 milion lei, a anunţat primarul localităţii, Gheorghe Gângu.
În cadrul aceluiaşi program, toate sălile de clasă din şcoli vor avea table inteligente, iar laboratoarele de informatică vor fi dotate cu echipamente IT de ultimă generaţie. Mai mult decât atât, unităţile de învăţământ vor fi conectate la reţele de Internet şi vor fi supravegheate printr-un sistem video modern.

„Nu este nicio noutate că susţin digitalizarea educaţiei şi voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru a realiza acest lucru în comuna noastră. Şi pentru că tot suntem la capitolul învăţământ, aş vrea să mai menţionez că elevii din Bujoreni au început luni cursurile în cele mai bune condiţii, în şcoli dezinfectate. Primăria Bujoreni a achiziţionat 500 de teste COVID-19 ANTIGEN pentru testarea personalului, dar şi a elevilor care au consimţământul părinţilor. La toate şcolile din comună s-a făcut triaj epidemiologic de către asistentul medical comunitar, s-au respectat toate regulile sanitare şi s-au luat toate măsurile pentru ca elevii şi cadrele didactice să îşi desfăşoare activitatea în siguranţă”, a precizat primarul Gângu.

Iniţiativa sa de a încuraja digitalizarea educaţiei continuă ample proiecte de modernizare a unităţilor şcolare din localitate, zilele acestea Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) aprobând decontarea unor importante sume pentru obiectivele de investiţii realizate prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Este vorba despre suma de 644.300,36 lei, cu care se achită contravaloarea lucrărilor la Şcoala Gimnazială Gura Văii (lucrare finalizată în proporţie de 95%) şi la Şcoala Primară Olteni (lucrare finalizată în totalitate)”, a mai spus Gheorghe Gângu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...