Administraţie

Consolidare la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Râmnicu Vâlcea

Lucrările de consolidare a clădirii Spitalului de Obstetrică Ginecologie Râmnicu Vâlcea evoluează conform graficelor stabilite de Consiliul Judeţean Vâlcea şi constructor.

Încă de anul trecut, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a alocat suma de 1.656.458 lei, din bugetul judeţului, pentru efectuarea lucrărilor de consolidare a zonelor A şi C (respectiv clădirile cu două etaje ale acestui imobil), zone care se încadrează în clasa de risc seismic II.

Condiţia este cerută de reprezentanţii Comisiei Europene pentru aprobarea unui mai amplu proiect de modernizare a Spitalului, după cum informează preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, într-un comunicat de presă.

„O condiţie esenţială pentru accesarea banilor europeni de către Consiliul Judeţean Vâlcea, în vederea modernizării în integralitate a clădirii Maternităţii, o reprezintă consolidarea zonelor A şi C (respectiv clădirile cu două etaje ale acestui imobil), zone care se încadrează în clasa de risc seismic II. Ne-am conformat acestor condiţii şi, pentru realizarea lucrărilor, am alocat, anul trecut, suma de 1.656.458 lei, din bugetul judeţului. În urmă cu trei săptămâni, am dat ordinul de începere a lucrărilor, iar în prezent acestea se desfăşoară conform graficelor stabilite. Se intervine la tronsonul C, respectiv la structura de rezistenţă a acestuia, unde acum se consolidează stâlpii de susţinere. Până se vor deschide axele de finanţare pe fonduri europene, vom continua să intervenim în zonele care au nevoie urgentă de reparaţii. O astfel de zonă este şi cea unde se află camerele de gardă ale secţiei Obstetrică - Ginecologie. Am dat dispoziţie să se facă un deviz de lucrări şi, anul acesta, vom reabilita şi aceste cabinete”, a explicat acesta.

Valoarea integrală a proiectului depus pentru finanţare din fonduri europene depăşeşte 8 milioane euro, în prezent aşteptându-se deschiderea axelor de finanţare pe fonduri europene pentru 2021. Clădirea Spitalului de Obstetrică Ginecologie din Râmnicu Vâlcea nu a trecut printr-o altă consolidare în 37 de ani de la inaugurare.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...