Administraţie

Curtea de Apel Piteşti repune în funcţie viceprimarii din Râmnicu Vâlcea

Revine circul politic în administraţia publică a Râmnicului, după ce Curtea de Apel Piteşti a decis să îi repună în funcţii pe viceprimarii Virgil Pîrvulescu (PNL) şi Andrei Gheorghiu (USR-PLUS). Aceştia pierduseră funcţia în urma unei decizii a Tribunalului Vâlcea, instanţa locală apreciind că nu s-au întrunit condiţiile de legalitate pentru alegerea lor.

Habemus vici

“De astăzi, Râmnicu Vâlcea are din nou viceprimari, pe mine şi pe colegul meu, Andrei Gheorghiu. Aşa cum am spus încă de la început, noi am venit la primărie pentru a lucra pentru cetăţeni şi pentru a dezvolta oraşul nostru.
Sperăm că deznodământul acestui proces îi va trezi la realitate pe colegii noştri din Consiliul Local de la PSD şi PER, făcându-i să conştientizeze că Alianţa pentru Râmnic respectă întotdeauna legea, în toate acţiunile pe care le întreprinde. De asemenea, poate şi primarul şi secretarul general ar trebui să mai citească încă o dată legile şi să se asigure că ştiu despre ce vorbesc, atunci când fac anumite declaraţii publice. Astfel, s-ar opri din a face tot felul de abuzuri în serviciu! Este timpul să lăsăm procesele şi alte activităţi care nu fac decât să îngreuneze misiunea noastră de a dezvolta Râmnicu Vâlcea. Este timpul să ne apucăm serios de treabă. Dragi cetăţeni, de mâine mă veţi găsi atât pe mine, cât şi pe colegul meu, Andrei Gheorghiu, la primărie”, a anunţat Virgil Pîrvulescu pe pagina sa de Facebook.

Război de gherilă

De la constituirea Consiliului Local Râmnicu Vâlcea şi până în prezent, contrele dintre conducerea primăriei şi alianţa majoritară din Consiliul Local, format din grupul de consilieri locali PNL şi USR-PLUS au blocat administraţia publică locală, mai multe proiecte iniţiate de primarul Mircia Gutău fiind trase pe linie moartă de către consilierii opozanţi edilului-şef.

În vreme ce aceştia acuză o lipsă de transparenţă şi de comunicare din partea primarului, alesul de la Primărie spune că cei doi foşti contracandidaţi ai săi: Gheorghiu şi Pîrvulescu, nu au reuşit să depăşească frustrările stârnite de rezultatul alegeriulor locale.

„Cu siguranţă luăm în calcul depunerea unor plângeri pentru daune provocate bugetului municipal. Au refuzat să se prezinte la convcări, nu vin cu o motivare clară a votului împotrivă dat proiectelor iniţiate de Primar. Mai mult, înţeleg că sunt pasibili de afi acţionaţi în inbstanţă şi de către agenţi economici dinb oraş, aceştia trezindu-se cu PUZ+uri blocate la vot, deşi au toate certificate şi toate actele necesare pentru a-şi deschide noi puncte de lucru sau a îşi extinde spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea”, a precizat primarul Gutău.

Râmnicu Vâlcea nu este singurul oraş din ţară unde contrele politice blochează activitatea în administraţia publică, cazuri similare regăsindu-se şi în Dâmboviţa, Argeş sau Vrancea.

Însă, în municipiul reşedinţă de judeţ al Vâlcii, niciuna dintre tabere nu pare să fie gata să facă pasul înapoi. În virtutea dreptului de câştigător al alegerilor, Mircia Gutău a aşteptat ca foştii contracandidaţi să facă un prim pas către negocieri, dar aceştia i-au ignorat oferta.

„Eu i-am aşteptat la negocieri. Au venit numai să îmi comunice că s-au ales viceprimari. Ei încă nu înţeleg faptul că nu există relaţii de subordonare între Primar şi Consiliul Local, ci una de colaborare. Sunt frustrări acuulate de către unii dintre ei, dar campania electorală s-a terminat. Nu ştiu cine ar putea ‘rupe pisica în două’ în acest caz. Profesional, comunicăm bine cu Instituţia Prefectului, dar sunt conştient că şi prefectul Fârtat este prins între lege şi ordinele de partid ca între ciocan şi nicovală. Responsabilitatea îi revine liderului de partid, care ar trebui să intervină pentru detensionarea situaţiei”, a mai spus Mircia Gutău.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...