Politică

PNL va avea prefecţii de Vâlcea, Dolj, Olt şi Mehedinţi

USRPLUS va avea prefect de Gorj şi subprefect la Vâlcea

Coaliţia a ajuns la un acord pentru împărţirea funcţiilor de prefect şi subprefect, o problemă care a fost într-un blocaj de la începutul guvernării USRPLUS, UDMR, PNL. Ca şi în cazul împărţirii ministerelor, liberalii au ieşit în pierdere, partenerii de coaliţie obţinând cele mai importante prefecturi: Bucureşti pentru USRPLUS şi Cluj pentru UDMR.

Cele mai multe prefecturi din Oltenia revin PNL, care vor menţine prefecţii de Olt, Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi. În schimb, în Vâlcea, judeţul de baştină al premierului Florin Cîţu, va fi un reprezentant al USRPLUS.

La negocieri, prima opţiune a PNL a fost Sibiu.

UDMR: Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare şi Covasna – 5 prefecturi

USR -PLUS: Bucureşti, Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS); Timiş, Bacău, Maramureş, Suceava, Argeş, Galaţi, Brăila, Gorj, Ialomiţa (USR) – 14 prefecturi

PNL va ocupa restul de 23 de prefecturi, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistriţa, Alba, Braşov, Mureş, Hunedoara, Caraş Severin, Bihor, Călăraşi, Olt, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Vrancea, Iaşi, Neamţ, Vâlcea şi Botoşani.

Potrivit G4Media.ro, s-au stabilit de asemenea şi funcţiile de subprefecţi. În judeţele în care Alianţa USR-PLUS nu a obţinut mandate de prefecţi, va avea câte o poziţie de subprefect. La Bucureşti, unde sunt 3 subprefecţi, 2 vor fi ai PNL şi unul al UDMR. În judeţele în care are UDMR prefect, vor fi câte 1 subprefect pentru PNL şi unul pentru USR PLUS.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...