Ultima Oră

Două cazuri de COVID-19, tulpină britanică, descoperite în Vâlcea

Deşi eforturile făcute de autorităţi şi populaţie, deopotrivă, au dus la scăderea incidenţei de cazuri/1000 locuitori, Vâlcea intră din nou în alertă, după ce două cazuri de coronavirus cu tulpină britanică au fost depistate în rândul infectaţilor de pe raza judeţului.

Noua tulpină a virusului, apărută iniţial în Marea Britanie, pune pe jar deja Organizaţia Mondială a Sănătăţii, experţii internaţionali considerând că acreasta este mult mai contagioasă decât forma iniţială a SARS-Cov-2. Primul caz din România a fost al unei tinere din judeţul Giurgiu, care nu a călătorit niciodată în UK.

„Apariţia acestor două cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină de coronavirus în Vâlcea este îngrijorătoare şi de aceea fac apel la respectarea în continuare cu stricteţe a măsurilor de protecţie individuală şi colectivă. Dată fiind contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, trebuie acordată o atenţie sporită acestor reguli, purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor, distanţarea socială şi igiena mâinilor fiind extrem de importante pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate. Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV- 2 a scăzut mult în judeţ în ultima lună şi numai prin responsabilitate şi grijă faţă de cei care sunt mai vulnerabili în faţa acestui virus putem evita o situaţie ce ar impune dispunerea de noi restricţii”, a precizat prefectul Sebastian Fârtat.

Instituţiile abilitate din judeţ sunt deja în alertă, în urma acestei situaţii fiind dispuse şi măsuri rapide pentru a preveni răspândirea noii tulpini. Cele două persoane au fost izolate şi se află în prezent sub supraveghere medicală. De asemenea, persoanele care au intrat în contact cu cele două cazuri au fost carantinate, iar în cursul zilei de vineri, 29 ianuarie, acestea au fost testate.

De la începutul pandemiei şi până acum, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost confirmate 10.986 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore fiind raportate 33 de noi îmbolnăviri. Rata incidenţei cumulate la 14 zile în judeţ este în prezent de 1,11/1000 de locuitori.

În Vâlcea, cele două cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus sunt primele înregistrate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...