Economic

Institutul de Studii Financiare: Numărul agenţilor de asigurări a crescut în 2020 cu aproape 2.000 de persoane

Numărul distribuitorilor de asigurări cu certificare în RIS - Registrul intermediarilor secundari - a ajuns la aproape 50.000, cel mai ridicat nivel din istoria pieţei de profil din România. Performanţa s-a realizat şi datorită eforturilor pe care Institutului de Studii Financiare (ISF) le-a făcut în cursul anului trecut pentru sprijinirea celor care şi-au pierdut locul de muncă din cauza crizei provocate de pandemie, susţinând reconversia lor în intermediari de asigurări.

Institutul de Studii Financiare este instituţia responsabilă cu instruirea şi certificarea profesioniştilor din piaţa financiară. ISF pregăteşte, testează şi certifică specialiştii din România la standarde internaţionale, urmărind profesionalizarea şi dezvoltarea pieţei de profil prin asigurarea unei resurse umane bine pregătite. În ultimii ani, dar mai ales în perioada pandemiei, activitatea instituţiei a fost una cât se poate de intensă, fiind instruiţi şi examinaţi numeroşi profesionişti. Astfel, la 1 ianuarie 2021 numărul distribuitorilor în asigurări activi în RIS a ajuns la 49.188. Cel mai mare număr de certificări noi- 14.091 – a fost înregistrat anul trecut, când s-a înregistrat o creştere de aproape 2000 de certificări, faţă de anul 2019. Explicaţia acestui record poate fi găsită şi într-o măsură adoptată de ISF care a urmărit susţinerea celor afectaţi de criza economică: suspendarea timp de trei luni (02.04.2020-20.06.2020) a plăţii taxei de examinare pentru pregătirea profesională iniţială. Astfel, peste 5.000 de români au beneficiat de această facilitate, pregătindu-se pentru o carieră care le poate aduce multe satisfacţii. Impactul financiar suportat de către ISF, care a urmărit să susţină astfel piaţa de asigurări, s-a ridicat la peste 600.000 de lei.

“Profesia de vânzător de asigurări a devenit atractivă pentru persoanele care au rămas fără job în 2020 şi au avut nevoie să se reprofileze. ISF a venit în întâmpinarea acestor nevoi şi a eliminat taxa de examinare, determinând mulţi profesionişti să se certifice în acest domeniu. Putem spune că ISF a reuşit, prin profesionalism şi prin măsuri inspirate, să tranforme o perioadă nefastă pentru economie într-un câştig pentru piaţa asigurărilor, care sunt sigur că se va vedea în curând”, a declarat Valentin Ionescu, Preşedintele ISF.

ISF oferă şi alte oportunităţi profesionale, cum ar fi formarea şi certificarea specialiştilor de constatare a daunelor. Astfel, la data de 1 ianuarie 2021, potrivit datelor ISF, există, 667 de specialişti constatare daune cu certificare activă.

Pentru mai multe detalii despre organizarea cursurilor ISF, vă rugăm să accesaţi: https://www.isf.ro/ro/cursuri

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...