Administraţie

Interese obscure blochează modernizarea drumului dintre Ţara Loviştei şi Argeş

Nicio speranţă nu se întrevede în acest moment pentru localnicii din nordul judeţului Vâlcea de a vedea modernizat drumul de legătură dintre Ţara Loviştei şi judeţul Argeş, în ciuda eforturilor depusă de administraţia judeţeană de a prelua administrarea tronsonului DN7D.

"În ultimii ani, m-am luptat să preluăm drumul „Loviştei”- DN7 D, în administrarea Consiliului Judeţean, iar la sfârşitul anului trecut, documentaţia pentru preluare a ajuns pe masa Guvernului. Neoficial, am aflat că fostul Guvern din anul 2020 a avut alte planuri şi nu a agreat varianta preluării drumului de către CJ Vâlcea. Pe surse, aud acum că drumul nu este prevăzut în planul de investiţii al CNAIR, pe anul 2021. Printr-o adresă oficială, am solicitat actualului Guvern să ne comunice intenţiile sale referitoare la modernizarea acestui drum şi, în lipsa acestora, să reanalizeze solicitarea noastră de preluare a lui în administrarea Consiliului Judeţean. Pentru asfaltarea acestui drum de pământ, care traversează Ţara Loviştei, noi ne-am propus să accesăm fonduri europene", a explicat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

În ultimele două decenii, soarta transonului secundar DN7D al mult mai celebrului drum naţional care străbate Valea Oltului a fost pasată în repetate rânduri între Ministerul de resort şi administraţia judeţeană, iar tensiunile politice dintre PNL şi PSD nu au făcut decât să îngroape în sertare orice iniţiativă menită să reabiliteze tronsonul de drum menţionat mai sus. În prezent, segmentul care ar asigura o variantă ocolitoare către Argeş, în eventualitatea blocării circulaţiei rutiere pe Valea Oltului, se află în administrarea CNAIDR, dar alocarea fondurilor necesare reabilitării acestuia nu a reprezentat niciodatăo prioritate pentru factorii decizionali din Ministerul Transporturilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...