Administraţie

Întâlnire cu asociaţiile de proprietari de pe Calea Bucureşti

Primarul Municipiului Craiova a început, din această săptămână, seria de întrevederi cu asociaţiile de locatari de pe Calea Bucureşti, în vederea prezentării proiectului de revitalizare a zonei.

“Astăzi am avut primele întâlniri cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari din zona bulevardului Calea Bucureşti, pentru a le transmite în mod direct ce ne-am propus să schimbăm. Iar cel mai important aspect în ceea ce-i priveşte este, fără îndoială, necesitatea reabilitării termice a tuturor blocurilor din zonă, lucrări ce pot fi realizate pe fonduri europene. Astfel, le-am prezentat celor prezenţi facilităţile finanţărilor europene pentru reabilitarea termică, iar primul lucru pe care trebuie să-l facă, în această perioadă, este să demareze procedura de strângere a acordurilor de la proprietari. Cei care nu vor dori să acceseze programele de finanţare pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe vor avea obligaţia refacerii faţadelor din fonduri proprii. De altfel, discuţiile despre oportunităţile de reabilitare termică a blocurilor din fonduri europene vor continua, zilele acestea, şi cu asociaţiile de proprietari din celelalte cartiere ale Craiovei”, a declarat Lia-Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Primele lucrări pentru revitalizarea Căii Bucureşti au demarat, săptămâna trecută, la nivelul spaţiilor verzi din zonă. Astfel, au fost marcaţi arborii uscaţi în vederea tăierii acestora şi a replantării de arbori noi şi s-a procedat la curăţarea vegetaţiei uscate. Proiectul de transformare a celei mai importante artere din municipiu mai prevede realizarea de locuri inedite de joacă, reglementarea tipului de activităţi ce se pot desfăşura în spaţiile comerciale din zonă, dar şi trecerea în subteran, de către furnizorii de servicii de telecomunicaţie, a cablurilor existente.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...