Sub Lupă

După 8 ani, ţepele de la Rovinari ies la iveală

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui fost director din cadrul Exploaării Miniere de Carieră (E.M.C.) Rovinari din cadrul SC Complexul Energetic Oltenia (C.E.O.) SA, şi a unui om de afaceri gorjean.
Cei doi sunt acuzaţi de efectuarea unor tranzacţii cu materiale PSI care săreau mult peste valoarea npormală de piaţă a acestora. Vasile Ghimiş, directorul economic al exploatării minere şi administratorul firmei SC RATETALAV SRL sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată, şi complicitate la abuz în serviciu.

Conform procurorilor DNA, în calitatea sa, Ghimiş ar fi dispus, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniul achiziţiilor publice, cumpărarea unor materiale pentru stingerea incendiilor şi a unor truse sanitare de prim ajutor (achiziţia fiind fragmentată pentru a putea fi realizată în mod direct), la preţuri supraevaluate.

Achiziţia ar fi fost făcută în perioada septembrie 2012 - decembrie 2012 de la două firme, între care şi SC Ratetalav SRL, controlată de omul de afaceri coinculpat în cauză.
Cercetările au scos în evidenţă că Ghimiş Vasile ar fi aprobat şi semnat mai multe documente care au stat la baza achiziţiei menţionate mai sus, după ce anterior stabilise, împreună omul de afaceri, şi preţurile produselor respective.
“Astfel, valoarea unui furtun de pompieri a ajuns la preţul de 850 lei/bucata, în condiţiile în care un astfel de produs ar avea un preţ de piaţă de aproximativ 120 lei/bucata.
Prin aceste demersuri, unitatea minieră ar fi fost prejudiciată cu suma totală de 169.234 lei, reprezentând diferenţa dintre preţul real şi preţul care s-a plătit efectiv pentru produsele susmenţionate”, se arată în rechizitoriul transmis instanţei.
SC Complexul Energetic Oltenia SA a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma menţionată mai sus.

În cauză, procurorii anticorupţie au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Ghimiş Vasile.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Cei doi acuzaţi vor fi judecaţi în stare de libertate, deşi în sarcina lor se reţine săvârşirea unor infracţiuni similare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...