Actualitate

1.410 cadre medicale vor fi vaccinate în Vâlcea

În judeţul Vâlcea, zilele acestea urmează să fie imunizate împotriva virusului SARS-CoV-2 aproximativ 1.410 cadre medicale, a informat Instituţia prefectului de Vâlcea.

Peste 1.000 de cadre medicale au fost vaccinate până în prezent, conform datelor oferite de Direcţia de Sănătate Publică. Reprezentanţii instituţiei au preluat încă 87 de flacoane (435 doze) de vaccin împotriva COVID-19 de la Centrul Regional Craiova, acestea fiind distribuite în trei centre de vaccinare ( Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea; Spitalul Orăşenesc Brezoi şi Spitalul Orăşenesc Horezu), care au solicitat doze suplimentar, se mai arată în comunicat.

În faza a II-a a programului naţional (în care se vor vaccina persoanele cu vârsta peste 65 ani sau cu afecţiuni cronice) se vor organiza 17 centre de vaccinare în afara unităţilor sanitare, care vor funcţiona astfel: cinci în municipiul Râmnicu Vâlcea şi câte unul în localităţile: Bălceşti, Berbeşti, Suteşti, Drăgăşani, Orleşti, Lădeşti, Băbeni, Horezu, Mihăeşti, Budeşti, Brezoi şi Călimăneşti.

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din judeţul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până joi, 07.01.2021, 1.180 cadre medicale.

Joi au fost vaccinate 192 cadre medicale (până la ora 16:00) astfel:
- Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea – 127 cadre medicale
- Spitalul Municipal „ Costache Nicolescu” Drăgăşani – 45 cadre medicale
- Spitalul Orăşenesc Brezoi – 20 cadre medicale

În zilele următoare un echipaj din cadrul DSP Vâlcea se va deplasa la centrul regional în vederea preluării unui număr suplimentar de flacoane necesar continuării campaniei de vaccinare.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost confirmate 10.089 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi 156 decese.

În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 127 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 11 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 105 au forme medii şi 11 sunt internate în secţia ATI.

În acest moment, în judeţ, sunt 18 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici şi în cadrul instituţiilor publice.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...