Administraţie

2021 - Vâlcea continuă atragerea de fonduri nerambursabile

Traseul investiţiilor pe diverse sectoare din Vâlcea îşi continuă drumul stabilit de Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean. Sănătatea, infrastructura rutieră, cea de mediu, turismul şi programele cultural-educative sunt cele care vor continua să atragă fonduri nerambursabile în judeţ, aşa cum vor angaja şi alte iniţiative private menite să susţină economia zonei.

Până la finalul anului 2020, CJ Vâlcea recepţionase aproximativ 350 de kilometri de drumuri judeţene reabilitate un prim pas pentru asigurarea condiţiilor normale de transport persoane şi marfă către toate zonele din judeţ. „Vom avea prioritare infrastructura, inclusiv cea de mediu, sănătate, protecţie socială, turism şi segmentul educaţie, cultură, tineret şi sport”, explică alesul din fruntea administraţiei judeţene.

Spital COVID la Mihăeşti

Un prim pas în realizarea acestor planuri a venit la final de 2020, când instituţia condusă de Constantin Rădulescu a semnat un contract pe fonduri europene pentru realizarea unui ansamblu spitalicesc modular pentru îngrijirea cazurilor COVID-19. „Încă nu ştim clar cum va evolua această boală. Trebuie să avem capacitatea de a răspunde unei noi crize sanitare, mai ales că spitalul din Mihăieşti răspunde contextului în care ne aflăm acum, ca spital de pneumoftiziologie”, a explicat preşedintele CJ Vâlcea.

Investiţii noi în turism

În acelaşi timp, potenţialul turistic al judeţului nu este lăsat deoparte, ba chiar are şansa de a se dezvolta sustenabil pe diverse nişe. „Dacă este să dau un sfat tinerilor antreprenori care doresc să investească în Vâlcea, le recomand să caute oportunităţi de a investi în turism şi agricultură. Sunt două sectoare care au un potenţial imens pe care dorim să îl scoatem în evidenţă în următoarea perioadă”, a punctat preşedintele CJ Vâlcea.

În mandatul anterior, Constantin Rădulescu a iniţiat o serie de acţiuni care au reuşit să pună judeţul din nordul Olteniei pe o hartă internaţională a turismului, beneficiind şi de o bună colaborare cu promotorii unor evenimente de genul „Open Air Blues Brezoi” sau mai recentul „Deep Forest Fest”.

În acelaşi timp, atuului dat de existenţa staţiunilor balneo-climaterice, cu o vechime de peste un secol, i se adaugă noi axe de dezvoltare a sectorului. „Turismul din judeţul nostru este fabulos. Este turism de tot anul. Ce servicii oferim noi? În primul rând tratăm oameni bolnavi. În aceste staţiuni balneo-climaterice. E complicat cu agrementul acolo, în condiţiile în care persoanele venite la tratament au nevoie de linişte. Dar, putem găsi zone să facem agrement. M-am gândit să fac la Vlădeşti un complex de recuperare care să aibă piscine cu apă sărate, tratamente prin criogenie pentru recuperare rapidă pentru sportivi. Ideea este a mea şi am semnat parteneriatul cu primăria Vlădeşti. Suntem în discuţii cu Compania Naţională de Investiţii şi vom face acest complex de agrement şi recuperare acolo. Pe Valea Olăneştiului va fi ceva super tare”, explică liderul din fruntea administraţiei judeţene.

Suprafaţa pe care ar urma să se construiască proiectul gândit de Rădulescu este de aproximativ 3,5 hectare, iar în urma studiilor geo efectuate de administraţia locală în subsol au fost descoperite mai multe izvoare sărate, care vor fi captate pentru a umple piscinele. „Provocarea din turismul vâlcean va fi de a găsi interesul comun al factorilor implicaţi în acest sector economic. Cred că rolul Consiliului Judeţean va fi de a pune la aceeaşi masă toţi actorii implicaţi în turism”, mai spune Constantin Rădulescu.

De altfel, acesta a anunţa necesitatea unui dialog mai amplu cu factorii economici şi societatea civilă, în acest scop urmând să se organizeze trimestrial şedinţe ale unor comisii consultative din diverse domenii: cultură, tineret şi educaţie, economie etc.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...