Actualitate

O victimă a exploziei din Bumbeşti a murit

Pompierului rănit în timpul deflagraţiei i se oferă un post la birou în cadrul ISU

Proprietarul apartamentului dintr-un bloc din Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj, unde în urmă cu aproximativ două săptămâni a avut loc o explozie, a murit, miercuri, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.Primarul oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, a declarat, miercuri, că a fost informat despre decesul proprietarului apartamentului în care a avut loc explozia, trupul bărbatului urmând să fie adus acasă de rude pentru a fi înmormântat.Bărbatul avea 43 de ani şi nu era căsătorit. El a suferit arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului în urma exploziei produse în locuinţa sa, iniţial fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, după care a fost transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
Comandantul Nicolae Pârvu trece la muncă de birou
În urma deflagraţiei, a fost rănit şi un pompier militar, de 38 de ani, care a fost transportat cu un elicopter SMURD la Bucureşti, după ce bucăţi de cioburi i-au intrat în ochi. Medicii nu au putut însă să-i salveze vederea la ochiul drept. Primarul Constantin Bobaru a mai spus, referitor la pompierul rănit, că dacă starea de sănătate îi va permite, ar putea lucra în cadrul administraţiei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj sau va fi pensionat.Blocul în care s-a produs explozia nu este alimentat nici în prezent cu apă şi gaze, de la începutul săptămânii fiind reluată doar alimentarea cu energie electrică.
Lucrările pentru consolidarea clădirii, amânate până în primăvară
Primarul localităţii a precizat că, joi, va avea o întâlnire cu un expert cu care va discuta despre expertiza care va fi făcută la structura de rezistenţă a clădirii, în funcţie de care proprietarii garsonierelor distruse pot reveni sau nu în locuinţele lor. „În zilele imediat următoare exploziei oamenii şi-au pus uşi şi ferestre noi pentru a securiza zona şi a preveni eventuale sustrageri, urmând ca noi să facem decontările ulterior. Alimentarea cu gaze şi apă, dar mai ales cu gaze, o vom face doar în funcţie de concluziile expertului. În lipsa acestor utilităţi este evident că nici cei care stau în acest bloc în prezent nu sunt prea mulţi, cei afectaţi fiind încă pe la rude sau prieteni”, a afirmat Bobaru. Primarul a mai spus că bugetul Consiliului Local Bumbeşti Jiu a fost rectificat pentru a suporta o parte din pagube, Guvernul alocând în şedinţa de marţi 450.000 de lei pentru consolidarea structurii de rezistenţă. Lucrările de consolidare ar putea fi făcute în primăvară, a apreciat primarul Constantin Bobaru.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...