Ultima Oră

Vâlcea revine treptat la normal. Segmentul HoReCa poate funcţiona la 30%

Restaurantele, cafenelele şi unităţile de alimentaţie publică din incinta hotelurilor vor putea să reia activitatea în interior, în limita a 30% din capacitatea spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 23:00, a anunţat instituţia Prefectului de Vâlcea.

Măsura a fost adoptată pe 28 decembrie de către Prefectul de Vâlcea, Sebastian Fârtat, ca urmare a scăderii pragului de incidenţă a cazurilor Covid - 19 la 1,55/1000 de locuitori.

„Cele mai recente statistici de la nivelul judeţului arată că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a scăzut considerabil şi înregistrăm, pentru prima dată în ultimele luni, o incidenţă cumulată la 14 zile de puţin peste 1,5/1.000 de locuitori. E adevărat că sunt încă localităţi în care incidenţa este de peste 1,5/1000 de locuitori, dar per total tendinţa este de scădere. Le mulţumesc cetăţenilor judeţului că au înţeles şi au respectat măsurile dispuse atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Este în primul rând meritul lor că putem să redeschidem acum anumite activităţi şi să relaxam într-o oarecare măsură restricţiile impuse.Fac însă apel la cetăţeni să fie în continuare vigilenţi, să respecte normele de protecţie individuală şi să reducă pe cât posibil deplasările în această perioadă, pentru că numai în acest mod efectele pozitive ale acestor luni de restricţii vor putea să fie de durată”, a declarat acesta.

Măsura vizează şi redeschiderea, tot în limita a 30% din capacitate, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. În cazul acestora, programul de funcţionare este în intervalul orar 05:00 – 21:00.

Totodată, vor fi permise, în limita a 30% din capacitate, şi activităţile din cadrul cinematografelor şi instituţiilor de spectacole şi/sau concerte din tot judeţul.

În ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea de reuniuni şi petreceri cu prilejul sărbătorilor sau aniversărilor, potrivit hotărârii adoptate, acestea sunt în continuare interzise în toate spaţiile publice şi /sau private deschise şi închise.

Vor rămâne în vigoare măsurile prevăzute în H.G. nr.1065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, respectiv obligativitatea purtării măştii de protecţiei atât în spaţiile deschise cât şi în cele închise, interzicerea deplasărilor în intervalul orar 23:00 – 05:00, cu excepţia urgenţelor şi a deplasărilor la şi de la locul de muncă (cu declaraţiesau adeverinţă de la angajator), interzicerea constituirii de grupuri mai mari de 6 persoane care nu fac parte din aceeaşi familie, precum şi respectarea cu stricteţe a normelor de protecţie individuală.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...