Actualitate

500.000 euro pentru un centru medical în Craiova

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a inaugurat, marţi, 27 noiembrie, în prezenţa primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a oficialităţilor locale şi judeţene, Centrul Medical Siretului, din Cartierul Lascăr Catargiu, obiectiv pentru construirea căruia s-au alocat de la bugetul judeţean peste 500.000 euro.

Investiţie pentru comunitate

Ion Prioteasa, a evidenţiat că Centrul Siretului este prima investiţie în construirea unui imobil destinat sectorului medical, pe care o face, în Craiova, o autoritate publică în ultimii 23 ani. „Suntem într-un moment foarte fericit pentru noi, pentru că astăzi, în Cartierul Lascăr Catargiu sau Satul Nou, cum îi spunea pe vremuri, un cartier înfiinţat în jurul anilor 60, dăm în folosinţă un Centru Medical nou. Am dorit să fim alături de aceşti oameni din Cartierul Lascăr Catargiu, care au o sumedenie de probleme şi care nu au mai văzut ceva făcut la ei acasă de foarte multă vreme. Într-o primă fază am început cu reabilitarea dispensarului în care lucrează opt medici de familie, un dispensar care acum arată foarte bine, ca oricare altul din centrul Craiovei. În continuarea acestui dispensar, ne-am gândit să construim un centru medical nou pentru locuitorii din Catargiu care nu se puteau deplasa foarte departe, în aşa fel încât oamenii care veneau la medicul de familie să poată ajunge imediat într-o zonă în care să fie consultaţi şi să nu mai fie nevoie să ajungă până la spital. Această investiţie a costat peste 500.000 euro, adică a fost făcută fără să ne zgârcim. Cuprinde foarte multe cabinete: un cabinet de cardiologie, unul de medicină internă, de ORL, de endocrinologie, de oftalmologie, un cabinet oncologic şi va avea şi un laborator de analize”, a precizat preşedintele CJ Dolj. Conform estimărilor făcute de aleşii locali şi judeţeni, Centrul Medical Siretului va deservi un număr de 25.000-30.000 de oameni, locuitori ai cartierului. Noua unitate medicală este prima investiţie în construcţia de la zero a unui centru medical, pe care o face o autoritate publică în Craiova după mai bine de 23 ani. Centrul Medical Siretului va fi scos la licitaţie publică. Orice firmă poate participa la această licitaţie şi poate concesiona clădirea pentru o perioadă de şapte ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă jumătate din această perioadă, deci peste zece ani de zile.
La evenimentul inaugurării Centrului Medical Siretului au mai participat secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Fifor, deputatul Ionuţ Stroe, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, precum şi locuitori ai Cartierului Lascăr Catargiu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...