Ultima Oră

Vâlceanul Bogdan Mateescu, noul preşedinte al CSM

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost ales, joi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Florin Deac - vicepreşedinte al CSM.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit joi pentru a-şi alege noua conducere pe anul 2021 - preşedintele şi vicepreşedintele.

Bogdan Mateescu a fost ales preşedinte al CSM cu 13 voturi “pentru”, 3 “împotrivă” şi 2 voturi nule.

De asemenea, Florin Deac a primit 13 voturi “pentru” şi 5 “împotrivă”.

În vârstă de 39 de ani, Bogdan Mateescu a absolvit în 2004 cursurile Facultăţii de Drept “Simion Bărnuţiu” din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” Sibiu, în 2007 Institutul Naţional de Magistratură, cu examen de capacitate promovat în 2008, iar în 2013 a obţinut gradul profesional de judecător de tribunal în urma examenului organizat de CSM.

Judecătorul are deja o excelentă carieră, adunând multe aprecieri atât pentru integritate profesională, cât şi pentru curajul de a combate, în limitele impuse de legislaţia care reglementează domeniul său de activitate, probleme acute ale societăţii, sau ale Justiţiei.

Bogdan Mateescu a fost şi rămâne un consecvent apărător al magistraţilor, al independenţei şi credibilităţii actului de justiţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...