Special

Impact COVID-19. Efectele muncii de acasă: timpi morţi, anxietate şi izolare faţă de echipă

37% dintre cei care au muncit în regim mixt – de la birou şi de acasă – spun că lucrează mai mult, ca timp alocat, în regim telemuncă, conform celui mai recent studiu efectuat în România de agenţia de cercetare de piaţă Wisemetry Research. În comparaţie cu bărbaţii, femeile se regăsesc în mai mare măsură în situaţia de a munci mai mult atunci când lucrează în regim telemuncă. Studiul a fost realizat online pe un eşantion de 1000 respondenţi. Dintre aceştia,592 sunt activi în câmpul muncii şi au experimentat şi munca de la birou, şi telemunca/lucrul de la domiciliu. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia utilizatoare de internet din punct de vedere al distribuţiei pe sexe, grupe de vârstă şi regiuni geografice, iar eroarea maximă de eşantionare este de ±3.1%.

Program fragmentat

37% dintre respondenţii care au experimentat şi munca de la birou şi munca de la domiciliu/regimul telemuncă spun că lucrează mai mult, ca timp alocat, atunci când muncesc de acasă. 35% spun că nu au observat un tipar sau lucrează la fel de mult în ambele situaţii, iar cei mai puţini, 28%, sunt de părere că muncesc mai mult de la birou.

Principalele motive ale unui program de muncă prelungit de acasă sunt:
• Apar spontan mai multe activităţi ce trebuie rezolvate – 47%;
• Vor să demonstreze că pot lucra eficient, sau chiar mai eficient, şi de acasă – 42%;
• Preferă să nu se întrerupă din ritmul de muncă/ concentrare– 38%;
• Întreruperi datorate membrilor familiei sau activităţilor casnice – 30%.


În rândul celor care se întrerup de la sarcinile de lucru pentru a se ocupa de activităţi domestice 78% sunt femei şi doar 22% sunt bărbaţi.

“Printre avantajele telemuncii putem enumera şi flexibilitatea, oamenii îşi pot ajusta programul de lucru la propriile lor nevoi şi responsabilităţi/ circumstanţe personale, iar o astfel de personalizare poate spori satisfacţia resimţită faţă de muncă. Teoria schimbului social spune că un angajat mai satisfăcut de locul său de muncă va lucra mai eficient şi va depune voluntar mai mult efort pentru a-şi demonstra utilitatea. Faptul că 42% se străduiesc să demonstreze că lucrează eficient şi de acasă este un indiciu că oamenii vor să beneficieze în continuare de această flexibilitate – regim mixt de lucru, însă suplimentarea timpului alocat muncii este un semnal de alarmă pentru departamentele de HR, care ar trebui să monitorizeze atent bunăstarea angajaţilor în această perioadă şi să organizeze sesiuni online de team building pentru a menţine coeziunea echipei. Nu trebuie pierdut din vedere nici contextul atipic care a determinat migraţia spre telemuncă; proporţia respondenţilor care au declarat că au lucrat mai mult în ultima perioadă din teamă că îşi pot pierde locul de muncă a fost mai mică decât a celor care s-au aflat în alte situaţii – 8%, dar nu este de neglijat.În plus, este evident din date că munca domestică revine disproporţionat femeilor, care se găsesc în situaţia de a depune eforturi mari pentru a găsi un echilibru între sarcinile de la locul de muncă şi cele de familie”a spus Tania Chilin, sociolog şi consultant la Wisemetry Research.


Plusuri şi minusuri

Pe de altă partea, munca de la domiciliu încurajează gândirea creativă şi dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase (servirea mesei de prânz sau exerciţiile fizice), dar are şi un revers al monedei care include apariţia stărilor de anxietate şi izolarea faţă de colegi. Peste o treime dintre respondenţi consideră că sunt mai creativi atunci când muncesc de acasă, în timp ce un sfert apreciază că munca de la birou îi ajută să fie mai creativi. Pe de altă parte, 31% dintre angajaţi consideră că au stări de anxietate mai frecvente atunci când lucrează de acasă, comparativ cu 25% care se simt mai anxioşi atunci când muncesc de la birou.

Majoritatea sunt de părere că munca de la birou facilitează comunicarea între colegi: peste 50% dintre respondenţi comunică mai bine cu echipa atunci când lucrează de la birou, în timp ce mai mult de o treime consideră că pierd controlul asupra a ceea ce fac ceilalţi din echipă atunci când lucrează de acasă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...