Inedit

Campania Bright Sky România, în judeţul Vâlcea

Poliţiştii de prevenire a criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea desfăşoară activităţi în cadrul Campaniei Bright Sky România, iniţiată în cadrul parteneriatului dintre Poliţia Română, Vodafone România, Asociaţia Necuvinte şi Asociaţia Code for Romania.

Bright Sky România este şi o aplicaţie mobilă gratuită, disponibilă în App Store şi Google Play Store în limbile română, engleză şi maghiară şi oferă informaţii persoanelor aflate într-o relaţie abuzivă sau celor care sunt îngrijorate pentru cineva cunoscut, inclusiv specialiştilor care îşi desfăşoară activitatea în strânsă legătură cu fenomenul violenţei domestice sau altă manifestare a violenţei de gen.

Conţine, de asemenea, o bază de date cu servicii de asistenţă, astfel încât utilizatorul să poată lua legătura cu cel mai apropiat serviciu disponibil în zona în care se află şi oferă şi posibilitatea înregistrării incidentelor într-un jurnal digital confidenţial, la o adresă de email aleasă de victimă, printr-o funcţie ce foloseşte text, conţinut audio, video sau foto.

Meniul aplicaţiei oferă explicaţii despre cauzele şi consecinţele violenţei domestice, planul de siguranţă şi prevederile legale care pot proteja o victimă (ordinul de protecţie provizoriu dat de poliţie şi ordinul de protecţie dat de instanţă), precum şi măsurile care pot fi adoptate individual pentru creşterea siguranţei în mediul online.
De asemenea, sunt descrise acţiunile abuzatorului, sunt combătute prejudecăţile şi miturile iar utilizatorul îşi poate evalua rapid siguranţa personală în cadrul relaţiei prin simpla completare a unui formular electronic.

Sunt prezentate, totodată, informaţii şi sfaturi utile legate de hărţuire şi de consimţământul în relaţiile sexuale, prezentându-se şi studii de caz care exemplifică tipurile de comportament abuziv afişate cel mai frecvent în relaţiile intime.

Astfel, în cadrul campaniei, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară activităţi de popularizare a aplicaţiei mobile Bright Sky România, pe raza întregului judeţ, fiind afişate materiale cu caracter informativ în locurile uşor accesibile cetăţenilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...