Economic

Valentin Ionescu (ISF): Prin educaţie financiară putem îmbunătăţi performanţa economică a fiecăruia, dar şi bunăstarea societăţii în general

Institutul de Studii Financiare (ISF) va organiza, pe data de 24 noiembrie 2020, începând cu ora 12.00, Conferinţa Internaţională ISF 2020 "Noile generaţii de consumatori de servicii financiare - cum îi formăm, cum îi educăm".

Evenimentul se va desfăşura sub înaltul patronaj al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi va fi transmis online prin intermediul platformei Zoom.

Tema conferinţei va fi centrată în jurul unui subiect de mare actualitate: cum vor influenţa pandemia COVID-19 şi comunicarea online educaţia financiară şi noile generaţii de consumatori.

În această perioadă, în care pieţele financiare traversează schimbări fundamentale de paradigmă, educaţia financiară va avea un rol determinant, mai ales în formarea noilor generaţii de consumatori.

În acest context, există câteva subiecte esenţiale, aflate de altfel şi pe agenda OECD, care vor fi laitmotivul dezbaterilor ce vor avea loc în cadrul conferinţei organizate de ISF:

• Care ar trebui să fie modelele de educaţie financiară menite să sprijine consumatorii sau companiile în astfel de momente?
• Se pot menţine atât ritmul, cât şi calitatea demersurilor iniţiate de piaţă şi de autorităţile de reglementare pentru creşterea gradului de educaţie financiară?
• În ce măsură un proces unic şi susţinut de evaluare a competenţelor profesionale ale personalului din asigurări poate contribui la îmbunătăţirea relaţiei cu consumatorul de servicii de asigurări?
• Ce alternative există în plan internaţional pentru creşterea profesionalizării pieţelor financiare?

„Asistăm la o transformare accelerată a pieţelor financiare prin digitalizare şi prin acces facil la aproape toate produsele de asigurări, pensii, burse sau fonduri de investiţii. Milioanelor de consumatorii din România li se oferă o varietate de instrumente financiare complexe cu o gamă mare de opţiuni. Responsabilitatea şi riscul se mută către asiguraţi, investitori sau viitori pensionari. Dacă consumatorii sunt educaţi financiar vor avea mai multe şanse de a economisi şi de a se proteja de eventualele efecte adverse, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra situaţiei lor financiare şi asupra creşterii economice. Consider că prin educaţie financiară putem îmbunătăţi performanţa economică a fiecăruia, dar şi bunăstarea societăţii în general”, a declarat domnul Valentin Ionescu, Preşedintele ISF.

Conferinţa se va bucura de o participare la cel mai înalt nivel. Vor conferenţia în cadrul evenimentului:
Nicu MARCU, Preşedinte Autoritatea de Supraveghere Financiară;
Timothy SHAKESBY, Coordonator Direcţia Conduită-Supraveghere EIOPA;
Flore-Anne MESSY, Secretar de Stat al OECD/INFE şi Coordonator al Diviziei de Asigurări, Pensii Private şi Pieţe Financiare, OECD;
Verena ROSS, Director executiv ESMA;
Valentin IONESCU, Preşedinte ISF.

Mai multe detalii despre Conferinţa Internaţională ISF 2020 "Noile generaţii de consumatori de servicii financiare - cum îi formăm, cum îi educăm" pot fi găsite aici: https://www.isf.ro/ro/conferinta-internationala-isf2020-noile-generatii-de-consumatori-de-servicii-financiare-cum-ii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...