Eveniment

Acţiuni de prevenire şi limitare a infectării cu virusul SARS-Cov-2

În perioada 13-15 noiembrie a.c. poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au continuat activităţile de informare şi de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţişti, jandarmi, pompieri militari, poliţişti locali şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control au desfăşurat activităţi de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Respectarea de către cetăţeni a măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea fizică au reprezentat obiectivul acţiunilor desfăşurate.

Au fost verificate 347 de societăţi comerciale/terase/restaurante şi alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

De asemenea, acţiunile au inclus verificări în mijloacele de transport şi mijloacele de transport în comun fiind controlate 336 de mijloace de transport.

Au fost legitimate şi verificate peste 8.000 de persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală şi celor de izolare au fost aplicate 261 de sancţiuni contravenţionale, iar pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de peste 44.000 de lei.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să respecte modul de organizare a evenimentelor şi numărul de persoane permis de normele legale, să nu se expună la riscuri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...