Ultima Oră

Grup infracţional specializat în comiterea de fraude informatice şi spălare de bani, destructurat

În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vâlcea, efectuează 6 percheziţii domiciliare, în judeţul Vâlcea, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea de fraude informatice şi spălare de bani.

La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Vâlcea, efectuează 6 percheziţii la domiciliile a 12 persoane, bănuite de fraude informatice şi spălare de bani. Percheziţiile domiciliare sunt efectuate în Râmnicu Vâlcea, Mihăeşti şi Galicea.

Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat indicii că persoanele bănuite ar fi comis mai multe fraude informatice, prin intermediul platformelor on-line, în dauna a 22 de persoane, prin postarea de oferte false pe internet, reprezentând diferite bunuri, în special autoturisme.

Faptele ar fi fost comise începând cu anul 2016, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 70.000 de euro.

12 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune participă poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Piteşti, iar în activităţi sunt angrenaţi şi jandarmi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...