Administraţie

Omul primarului, instalat oficial în fruntea oraşului Slatina

Fostul om de casă al lui Darius Vâlcov a semnat contractul de city manager al municipiului

Cristian Constantin Cismaru (foto stânga), fostul consilier al lui Darius Vâlcov (foto dreapta), a fost instalat de la sfârşitul săptămânii pe postul vacant de city manager al Slatinei. Importanţa postului ocupat de tânărul de doar 27 de ani este scoasă în evidenţă şi de salariul său, al doilea ca valoare din instituţie după cel al edilului-şef. Cu toate acestea, tânăra mână dreaptă a primarului Vâlcov a defilat în concursul de ocupare al postului, neavând contracandidat.

Înscăunat la o lună după examen

Postul de city-manager al Primăriei Slatina a rămas vacant încă din luna iunie, după ce fostul ocupant, Minel Prina, a fost ales consilier local, apoi viceprimar al urbei pe listele PSD/USL. De atunci şi până în luna octombrie, postul a fost vacant luni la rând. Cristian Cismaru a obţinut nota 9 la prima probă a concursului din 29 octombrie, unde a fost singurul candidat eligibil, iar două zile mai târziu a promovat şi ultima probă – un interviu, cu nota 8,50. „Domnul Cristian Cismaru este, oficial, noul city-manager al Primăriei Slatina. El a semnat un contract de management pe care l-a negociat personal cu primarul Vâlcov”, a confirmat vineri, 23 octombrie, Leonid Moisiu, şeful Direcţiei Management din cadrul municipalităţii.

Evoluţie sub pulpana şefului

Traseul în viaţa publică a lui Cismaru a fost influenţat direct de evoluţia primarului Darius Vâlcov. O lungă perioadă, tânărul instalat în funcţia de administrator public al Slatinei a deţinut funcţia de unic administrator al postului de televiziune Olt TV Slatina, canal „devotat” lui Darius Vâlcov. Ulterior, Cristian Cismaru a devenit consilier personal al edilului-şef din Slatina. Coincidenţă sau nu, înaintea organizării examenului pentru ocuparea postului de city manager, mai mulţi candidaţi au renunţat să îşi depună dosarele, existând o mulţime de speculaţii conform cărora funcţia scoasă la concurs urma să fie „rezervată” pentru cineva din anturajul edilului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...