Eveniment

Preţul libertăţii pentru arestatul Bădescu: 100 de miliarde de lei vechi!

Cauţiune record stabilită de Tribunalul Mehedinţi în cazul unui bogătaş penal

Văzând că şi Curtea de Apel Craiova menţine propunerea de arestare preventivă emisă de Tribunalul Mehedinţi într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală de circa 12 milioane de euro, miliardarul severinean Constantin Bădescu a solicitat eliberarea pe cauţiune. Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au admis cererea formulată în acest sens stabilind o cauţiune colosală pentru muritorul de rând, dar nu şi pentru Bădescu: 10 milioane de lei sau 100 miliarde de lei vechi.

Omul de afaceri severinean, milionarul Constantin Bădescu, arestat preventiv într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Mehedinţi sub acuzaţiile de spălare de bani şi evaziune fiscală, îşi poate răscumpăra libertatea dacă pune la bătaie suma de 100 de miliarde de lei vechi. Această cauţiune de 10 milioane de lei noi, a fost stabilită de către magistraţii Tribunalului Mehedinţi într-o cauză separată, după ce într-o primă etapă, atât magistraţii Tribunalului Mehedinţi, cât şi cei de la Curtea de Apel Craiova, admiseseră şi menţinuseră propunerea de arestare preventivă a lui Bădescu venită din partea procurorului de caz. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinţi, judecătorul Sima Cosmin, ne-a declarat că în urma solicitării eliberării pe cauţiune formulate de avocatul lui Constantin Bădescu, instanţa a stabilit suma de 10 milioane de lei. Rămâne doar ca pe data de 26 noiembrie 2012 alt complet de judecată tot de la Tribunalul Mehedinţi să stabilească dacă îl eliberează sau nu pe Bădescu pe cauţiune. În funcţie de acest verdict, atât avocatul lui Bădescu cât şi procurorul de caz au la dispoziţie 24 de ore să înainteze recurs la Curtea de Apel Craiova. „Instanţa a stabilit o cauţiune de 10 milioane de lei noi în acest dosar, iar pe data de 26 noiembrie 2012 o altă instanţă din cadrul Tribunalului Mehedinţi va judeca cererea de eliberare pe această cauţiune. Aceşti bani constituie o garanţie că inculpatul se va prezenta la proces de fiecare dată şi că va respecta obligaţiile impuse de instanţă. Suma respectivă nu va intra în conturile instituţiei noastre, ci în contul statului, la Finanţele Publice din Mehedinţi”, a declarat judecătorul Cosmin Sima, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinţi.

Bădescu, afaceri penale cu romii de la Strehaia

"Am recurs la această modalitate legală, deoarece nu există dovezi că domnul Bădescu, clientul meu, s-ar face vinovat de săvârşirea vreunei infracţiuni.", Sorin Crudiu, avocat al apărării

Omul de afaceri severinean Costi Bădescu şi alţi patru inculpaţi au fost arestaţi în data de 1 noiembrie a.c. pentru 29 de zile la propunerea procurorilor DIICOT Mehedinţi. Imediat după pronunţarea hotărării de către Tribunalul Judeţean Mehedinţi, avocaţii omului de afaceri severinean au înaintat recurs. În data de 12 noiembrie, Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat în dosarul 9464/101/2012/a1, respingând recursul formulat de Constantin Bădescu. Acesta a rămas în arest alături de alţi doi inculpaţi, Mihai Florin, zis Murgu, şi Lupu Ioan Claudiu, romi din Strehaia. Alţi doi inculpaţi, tot romi din Strehaia, Mihai Niţă şi Mihai Stelică, au fost eliberaţi, dar împotriva lor s-a luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pe o durată de 30 zile. Constantin Bădescu a fost reţinut sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală. Cercetările efectuate până în prezent de către poliţiştii mehedinţeni din subordinea Biroului de Combatere a Crimei Organizate Craiova sub coordonarea procurorului DIICOT Mehedinţi, Constantin Şopalcă, au stabilit faptul că, în perioada 2009 - 2012, persoanele vizate s-au constituit într-un grup infracţional organizat, ce avea ca scop emiterea şi implicit înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor şi impozitelor, prejudiciind bugetul general consolidat al statului cu peste 12.000.000 de euro.

„Garanţia” de 10 milioane de lei e garantată!

Avocatul lui Bădescu, Sorin Crudiu ne-a declarat că până la termemenul stabilit de instanţă, 26 noiembrie 2012, va depune „garanţiile” în aşa fel încât clientul său, pe care îl consideră nevinovat, să poată fi judecat în stare de libertate. „Instanţa este suverană în stabilirea cuantumului cauţiunii şi, până la termenul stabilit, noi vom depune garanţiile care să ateste consemnarea acestei cauţiuni, la dispoziţia Tribunalul Mehedinţi. Am recurs la această modalitate legală deoarece nu există dovezi că domnul Bădescu, clientul meu, s-ar face vinovat de săvârşirea vreunei infracţiuni”, a declarat avocatul Sorin Crudiu. Acesta a ţinut să precizeze că averea clientului său este evaluată undeva în jurul a 27 de milioane de euro, aşa că banii pentru „garanţie” nu sunt o problemă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...