Politică

Rătăciţi în Parlament (II)

Daniela Oteşanu - Ups! Veo de Vâlcea mai cere o tură în Parlament...

Dintr-un anumit punct de vedere, notorietatea Danielei Oteşanu în PSD Vâlcea este incontestabilă, deţinătoare a funcţiei de conducere în cadrul organizaţiei de femei a filialei judeţene a partidului, poziţie deţinută la nivel central de fosta sa amică Viorica Dăncilă, deputatul vâlcean lasă impresia unei persoane vocale în Parlament, dar...

Ei bine, la fel ca mulţi confraţi, ba chiar şi ca Viorica Dăncilă în epoca ei de glorie din Parlamentul European, activitatea Danielei Oteşanu în Parlament poate fi rezumată scurt: “Mult zgomot pentru nimic!”.

Început promiţător, derapaj zgomotos

Danielei Oteşanu, i-au luat doar 4-5 luni ca să îşi de-a seama cum merg lucrurile în Parlament şi, mai ales în Grupul parlamentar PSD. Deputatul de Vâlcea a avut o tentativă timidă de a promova potenţialul balnear al judeţului în primele 4 luni de mandat, printr-o luare de cuvânt în plen, dar ulterior şi-a dat seama că făcea o muncă de Sisif.

În schimb, pentru asigurarea unei poziţii sigure în interiorul partidului, Daniela Oteşanu a ales rolul de postac de serviciu al partidului, majoritatea luărilor de cuvânt din anii următori fiind depuse în scris, doar pentru a fi bifate la capitolul “Activitate politică’. Fără a mai intra în detalii, luările sale de “cuvânt” sunt simple notiţe însăilate de personalul din cadrul biroului parlamentar, cu ode de gen Cântarea României în perioadele Guvernărilor PSD post-Grindeanu şi şarje cu o tematică copiată după şablonul partidului în mandatul Ludovic Orban.

Mai mult, procentul ridicat de luări de cuvânt depuse în scris sugerează că şi prezenţa Danielei Oteşanu la şedinţe a fost una limitată. Până şi în procesul de votare, deputatul Oteşanu are o rată de absenteism de aproximativ 17%.

Internauta desăvârşită

Fără a pune la îndoială pregătirea profesională de economist a Danielei Oteşanu, ori a o acuza de vreun genocid flagrant îndreptat împotriva limbii române (vezi cazurile deja consacrate: Viorica Dăncilă, Maria Grapini şi, mai nou, Monica Anisie), deputatul de Vâlcea nu sare departe de pârtia analfabetismului funcţional din România, conform propriului CV.

“Aptitudini şi competenţe tehnice. Utilizator de calculator, în principal accesul la Internet de unde pot fi preluate şi prelucrate o serie de informaţii de importanţă maximă”

“Rătăciţi în Parlament” este un mini-ghid al activităţii aleşilor vâlceni în Legislativul 2016-2020, cu focus special pe personajele politice care şi-au făcut un obicei de a ocupa poziţii eligibile pe listele de candidaţi ale partidelor parlamentare.

Cui ajută? În special alegătorilor chemaţi să propulseze în cele două Camere aceleaşi persoane ce au tocit pluşul scaunelor în plen sau în comisii fără a contribui realmente la dezvoltarea judeţului sau a creşterii nivelului de trai în rândul populaţiei care i-a ales.

O secţiune „new entry” va fi dedicată şi noilor nume apărute pe listele de partid pentru parlamentare, dar, până atunci, ne concentrăm asupra mai vechilor aleşi ai Vâlcii.

Cu alte cuvinte, Vâlcea s-a ales cu un alt deputat cititor de site-uri în şedinţele de plen, ale cărui competenţe digitale ar stârni râsul copiilor de şcoală primară.

Ipocrizie maximă

Pentru Organizaţia Naţională a Femeilor Social-Democrate, tema volenţei în familie a fost un subiect de discuţie constant, atât în Parlamentul naţional, cât şi în forurile europene.

Bineînţeles, preşedintele OFSD Vâlcea, deputatul Daniela Oteşanu nu avea motiv să nu iasă la rampă cu o declaraţie pe această temă, lucru făcut de altfel în şedinţa CD din 6 decembrie 2017. “Declaraţia mea politică de astăzi se doreşte un mesaj împotriva violenţei în familie, un lucru întâlnit din ce în ce mai des în zilele noastre, din cauza stresului, grijilor, lipsei banilor şi a altor factori.

Societatea noastră se confruntă din ce în ce mai mult cu problema violenţei în familie. În România, mai ales în mediul rural, unele femei sunt atât de speriate de ceea ce păţesc, încât uneori cred că este normal să fie molestate şi că ele se fac vinovate pentru ceea ce se întâmplă. Mai grav este faptul că în unele cazuri şi copiii asistă la scenele de violenţă, iar acest lucru îi poate afecta pe termen lung, de multe ori modificându-le comportamentul în acest sens. […]Vedem din statistici că peste 25% din divorţuri au ca motiv violenţa în familie”, proclama convinsă Daniela Oteşanu.

Ca printr-un făcut, odată cu apariţia zvonurilor privind caracterul violent al colegului său de partid, senatorul vâlcean Bogdan Matei, discursul lui Oteşanu se înjumătăţeşte brusc, ultimele ei intervenţii pe tema violenţei domestice legându-se numai de subiectul abuzului asupra minorilor.

Un pic cam ipocrită atitudinea, doamna deputat, nu?

Despre interesele de pe Platforma Chimică, de la Ţibuleac încoace..., într-un articol detaliat...

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...