Sport

Handbal feminin. Liga Florilor MOL. SCM Rm. Vâlcea - CSM Slatina 28-25 (14-13)

Vâlcea, emoţii mari cu Slatina. Victorie cu trei jucătoare de 18 ani pe teren!

Ultima campioană a României a fost îngenuncheată de COVID-19, neputând folosi 12 jucătoare în turneul de la Sf. Gheorghe. Dar a trecut cu bine peste primul meci, câştigând cu Slatina.

SCM Rm. Vâlcea a învins CSM Slatina în primul meci al etapei a doua a Ligii Naţionale, cea care se joacă în sistem turneu, la Sf. Gheorghe: 28-25. Vâlcencele au mari probleme de lot, după ce 11 jucătoare au fost depistate pozitiv cu coronavirus, iar Glibko este accidentată.

Vâlcea le-a transferat în regim de urgenţă pe Andreea Ţârle şi pe Corina Lupei, de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Rm. Vâlcea. Cele două puştoaice de 18 ani au ajuns azi-noapte la ora 1:15 minute în cantonamentul echipei de la Braşov. Şi nu au făcut niciun antrenament alături de celelalte coechipiere!

Debutul Dariei Bucur

Antrenorul Florentin Pera s-a bazat doar pe cinci jucătoare de bază: Batinovici, Norgaard, Fraga Fernadez, Mireya Gonzalez şi Kristina Liscevici. Dana Marin a fost trimisă pe pivot, iar Daria Bucur în extremă dreapta. Daria a debutat cu acest prilej la Vâlcea, jucând primul meci după o pauză de 11 luni! Slatina a avut şi ea o absenţă majoră. Pivotul "naţionalei" României, Lorena Ostase, a rămas la Slatina, testul ei COVID-19 fiind neconcludent.

Vâlcea a început mai bine în faţa adversarei care parcă nu ştia ce să facă în faţa unei echipe încropite pe loc. "Veteranele" Liscevici, Gonzalez, Fraga Fernandez au luat jocul pe cont-propriu. Batinovici a ajutat din poartă cu câteva parade, iar echipa lui Pera a fost mai mereu în faţă, cu 1-2 goluri. Au fost însă şi momente de scurt-circuit în jocul favoritelor, cu multe ratări în situaţie de unu la unu. Iar Slatina a profitat imediat. De la 9-7 s-a ajuns la 9-9 şi apoi la 10-12.

Liscevici show

Şi în partea a doua jocul a păstrat aceeaşi desfăşurare. Vâlcea mereu în faţă, s-a desprins la 19-16. A urmat cea mai bună perioadă de joc pentru echipa Victorinei Bora. Slatina a marcat de 4 ori consecutiv, iar suspansul era asigurat. Norocul vâlcencelor s-a numit centrul Kristina Liscevici care a fost jolly-jokerul echipei. Sârboiaca a centrat şi tot ea a şi marcat, cum se spune. 11 goluri marcate de Liscevici! Joc excelent şi pentru pivotul Andreea Ţîrle, cea care a dovedit că poate avea un viitor în handbalul românesc. "E o Asma Elghaoui în miniatură. Îmi pare bine că a debutat cu mine. Cu siguranţă îşi va aduce aminte peste ani!", a declarat antrenorul Florentin Pera.

Cu lacrimi în ochi

Şi ca tacâmul să fie complet, în minutul 50 la scorul 22-22, Vâlcea a rămas şi fără portarul de bază, Marta Batinovici suferind o întindere la coapsă. A intrat între buturi Sara Rus, o altă puştoaică de 18 ani. Şi evoluţia ei a fost una cât se poate de bună. A încasat un singur gol în 6 minute, iar Vâlcea s-a desprins la 26-23. Victoria era asigurată. Tensiunea şi-a spus cuvântul la final, Daria Bucur, Andreea Ţîrle, Corina Lupei, Sara Rus au terminat cu lacrimi în ochi. Era prima victorie a echipei lor la care au simţit că au contribuit şi ele din plin.

SCM Rm. Vâlcea - CSM Slatina 28-25
SCM Rm. Vâlcea: Liscevici 11, Fraga Fernadez 5, Gonzalez 4, Norgaard 3, Ţîrle 3, D. Marin 1, Bucur 1. Antrenor: Florentin Pera
CSM Slatina: Tămaş 8, Stoicănescu 5, Cârligeanu 4, Mara Arvatu 2, Chitacu 2, L. Popescu 2, Drăghici 1, Vădineanu 1. Antrenor: Victorina Bora

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...