Actualitate

Varianta lui Ponta: regiunea Oltenia rămâne intactă

În opinia premierului, regionalizarea va fi făcută în varianta actualelor regiuni de dezvoltare

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, 24 noiembrie, că varianta USL de regionalizare, cu cele opt actuale regiuni de dezvoltare nu este bătută în cuie dacă se prezintă o propunere mai bună, dar că este cea mai posibilă. Primul ministru a recunoscut că varianta de regionalizare cu cele opt regiuni de dezvoltare actuale nu este cea mai bună, dar este cea mai probabilă.

ADR-urile, aparat tehnic pentru regiuni

În opinia premierului, Agenţiile de Dezvoltare Regională, create la nivelul fiecărei regiuni, vor suplini aparatul tehnic de lucru pentru efectuarea acestei tranziţii administrative. „În cazul în care deschidem cutia renegocierilor, nu cred că o mai terminăm niciodată. Măcar cele opt regiuni funcţionează ca regiuni de dezvoltare. Avem Agenţiile de Dezvoltare Regională care pot funcţiona ca aparat tehnic al regiunii. Asta e propunerea noastră. Nu e bătută în cuie”, a spus Ponta. El a mai declarat că, dacă există o propunere mai bună, poate fi discutată.

Regionalizarea, reglată între partidele parlamentare

Ponta a precizat că el consideră că la Constituţie şi la formarea regiunilor trebuie ca USL să discute şi cu UDMR şi cu PDL, sau cu cine va mai fi reprezentat în Parlament. USL propune ca prin modificarea Constituţiei să fie instituite regiunile, iar varianta luată în calcul este de regionalizare pe actualele regiuni de dezvoltare ce funcţionează în ţară din 1998 şi care sunt coordonate de câte o agenţie pentru dezvoltarea regională, organism neguvernamental, de utilitate publică. Regiunea istorică Oltenia cuprinde cele cinci judeţe: Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj şi Mehedinţi sub cordonarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest. Anterior propunerii înaintate de USL, guvernările Boc şi MRU luaseră în calcul varianta creării mai multor regiuni, din actuala zonă de dezvoltare, Oltul şi Vâlcea urmând să intre sub influenţa Argeşului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...