Economic

Poarta aeriană a Olteniei, la un pas de inaugurare

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, mai vrea bani pentru asfaltarea pistelor Aeroportului Craiova

Autorităţile judeţene din Dolj au vizitat, sâmbătă seara, stadiul lucrărilor la Aeroportul Craiova, obiectiv care urmează a fi inaugurat peste câteva zile în prezenţa unor înalţi oaspeţi din România şi Uniunea Europeană. În ultimii ani, aeroportul s-a aflat într-un proces de dezvoltare şi modernizare prin investiţii proprii ale Consiliului Judeţean. Alături de Ion Prioteasa, au mai fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cristinel Iovan, şi directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru.

Peste 10 milioane de euro investiţi

Valoarea investiţiei derulate la Aeroportul Craiova se ridică în acest moment la 10 milioane euro din fonduri asigurate de CJ Dolj. „Remarc cu plăcere că aşa cum am închipuit noi dezvoltarea acestui obiectiv al Consiliului Judeţean Dolj, aeroportul începe să prindă contur şi sunt convins că în perioada următoare acest proiect va ajuta la dezvoltarea întregii regiuni. Practic, am creat un culoar de creştere economică pentru municipiul Craiova, judeţul Dolj şi întreaga Oltenie. Pentru ca această buclă a strategiei de modernizare a Aeroportului Craiova să se închidă mai este nevoie de renovarea pistei de aterizare-decolare, prin asfaltarea ei. Aşa cum se ştie, am depus deja un proiect în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro pentru a rezolva şi asfaltarea pistei. Suntem încrezători că vom putea obţine această sumă”, a precizat Ion Prioteasa. Aeroportul Craiova urmează să fie inaugurat în această săptămână în prezenţa unor persoane importante atât din România, cât şi oaspeţi din spaţiul Uniunii Europene.

"În perioada următoare acest proiect va ajuta la dezvoltarea întregii regiuni. am depus deja un proiect în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro pentru a rezolva şi asfaltarea pistei.", Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj

Prin forţe proprii

Noile dotări ale aerogării craiovene includ un terminal modern de sosiri-primiri sau a unui turn de control care se înalţă pe cinci etaje. Vizita a dat prilejul vicepreşedintelui CJ Dolj, Cristinel Iovan, de a critica obtuzitatea unor persoane din fostele guvernări care au întors spatele acestui proiect. „În urmă cu câţiva ani, atunci când conducerea Consiliului Judeţean Dolj a început să vorbească de modernizarea Aeroportului Craiova, persoane de decizie de la Bucureşti ne-au întors spatele şi ne-au lăsat să ne descurcăm singuri. Am crezut cu toată forţa că modernizarea şi investiţiile în Aeroport vor aduce un plus de valoare, vor aduce dezvoltare economică şi revigorarea pieţei muncii din această zonă săracă. Nu cred că am greşit, iar pariul nostru se va dovedi în timp a fi fost unul corect. Putem spune fără teamă: Aeroportul Craiova este Proiectul care dezvoltă Oltenia”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cristinel Iovan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...