Actualitate

Dublă sărbătoare la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”

Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” a organizat vineri, 2 octombrie, o ceremonie pentru a marca împlinirea a 139 de ani de existenţă, prilej cu care şeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a înmânat drapelul de luptă al liceului militar din Constanţa. La activitatea desfăşurată la sediul instituţiei de învăţământ, într-un cadru restrâns, pentru a se respecta regulile sanitare de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, au fost prezenţi comandanţi de mari unităţi din Forţele Navale, un număr limitat de elevi militari şi cadre didactice, precum şi viceamiralul (rz.) Alexandru Mîrşu, fost şef al Statului Major al Forţelor Navale, în mandantul căruia, în anul 2018, după două decenii, a fost reînfiinţat colegiul militar.

Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” poartă tradiţia Şcolii Copiilor de Marină, care a fost instituită, în urmă cu 139 de ani, în Galaţi, prin Înaltul Decret nr. 2408, semnat de Majestatea Sa, Regele Carol I, la 3 octombrie 1881. De-a lungul timpului, liceul militar de la malul Mării Negre şi-a schimbat denumirea, în urma a numeroase modificări organizatorice, iar în prezent continuă să reprezinte prima treaptă în formarea viitorilor marinari militari.

Elevii militari constănţeni au sărbătorit ziua colegiului, alături de personalul instituţiei, prin susţinerea unui program artistic, care a constat într-un recital de poezii, pe acorduri de chitară, urmat de reprezentaţia corului „Nautis”.

Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” îşi reînnoieşte, cu prilejul aniversării sale şi a primirii drapelului de luptă, angajamentul de a duce mai departe misiunea şi obiectivele de a asigura o pregătire ştiinţifică solidă pentru elevi, precum şi de a le insufla acestora tradiţiile Armatei României, în vederea alegerii unei cariere militare de succes.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...